Medlemskab af Frie Skolers Lærerforening

Frie Skolers Lærerforening er det rigtige valg for dig, som er ansat på en fri grundskole, efterskole eller højskole

Frie Skoler Lærerforening forhandler overenskomsten for lærere og børnehaveklasseledere på frie grundskoler og efterskoler og organiserer lærerne på de danske folkehøjskoler.

Når du i din hverdag støder på overenskomstmæssige spørgsmål om f.eks. løn, arbejdstid og barsel har du som medlem altid dit bagland i orden.

Kommer du i klemme, garanterer vi dig den bedste hjælp. Vi har indsigten og ekspertisen, og vi kan som de eneste - i samarbejde med dig og din tillidsrepræsentant indgå aftaler med skolen.

Bliv medlem

Som medlem har du en række fordele, hvis du for eksempel bliver alvorligt syg, får brug for krisehjælp eller kommer til skade på dit job.

Du kan også opnå kontante besparelser på blandt andet forsikring, bank og tusinde indkøbssteder i hele Danmark gennem Forbrugsforeningen. 

Du står stærkere som medlem. Jo flere vi er, desto større mulighed har vi for at sikre dig de bedst mulige vilkår, fordi Frie Skolers Lærerforening er en fagforening, der bygger på solidaritet.

Sammenholdet er betydningsfuldt, når vi forhandler overenskomst, og når Frie Skolers Lærerforening søger at påvirke beslutninger, der har betydning for alle medlemmers arbejdsliv.

Medlemsudvalg

Som højskolelærer, børnehaveklasseleder, kostskolelærer, studerende ved DfL og pensionist har du et udvalg, som varetager dine interesser i foreningen. Alle grupper er repræsenteret ved et medlem fra hovedbestyrelsen.

 • Børnehaveklasseledere

  I Frie Skolers Lærerforening er der nedsat et udvalg som varetager børnehaveklasseledernes interesser.

  Hvert år i starten af marts måned afholdes der et årsmøde kombineret med et kursus på Hornstrup Kursuscenter. Der sendes invitationer ud i starten af kalenderåret, og kurset annonceres samtidig her på hjemmesiden. 

  Det nuværende udvalg

  Formand:

  Vivian Holm Witt, hovedbestyrelsesrepræsentant (foreløbig formand)
  viwi@fsl.dk

  Gruppemedlemmer:

  Hanne Mortensen, Frijsendal Friskole

  Hanne Lohff, Viborg Realskole

  Lee William Clayton, Agersted friskole

  Mette Engelbrecht Højegaard, Fænøsund Friskole

  Suppleanter:

  Kira Olsen Borup, Egebakkeskole – 1. suppleant

  Lene Buthler, Lilleskolen i Odense – 2. suppleant

  Repræsentant fra FSL's hovedbestyrelse

  Vivian Holm Witt,  Mobil 40 26 94 52, viwi@fsl.dk

  Dokumenter

 • Lærerstuderende på Den frie Lærerskole

  Lærerstuderende fra Den frie Lærerskole i Ollerup er en særlig gruppe i FSL. Formålet er at organisere de lærerstuderende under uddannelsen og i praktikforløbene, samt at forbedre de fagforeningsfaglige vilkår for nyuddannede lærere i de frie skoler.

  Der vælges et udvalg bestående af fire lærerstuderende der er medlem af FSL. Til udvalget er der knyttet en kontaktperson fra hovedbestyrelsen. 

  Det nuværende udvalg:

   


  Repræsentant fra foreningens hovedbestyrelse
  Ricky Bennetzen formand for Kreds 5, ricky.bennetzen@fsl.dk

  Få studiekonto i den bank, du selv ejer
  Som studerende får du en studiekonto med mange fordele, der hjælper dig gennem studietiden. Kontoen giver dig bl.a. 5 % i rente på de første 20.000 kr. Du kan også få en billig kassekredit, der kan hjælpe dig, hvis du står og mangler penge til en ny cykel eller årets bøger.
  Ud over de kontante fordele får du også fagrelevant rådgivning, fordi vi kender dig og dine medstuderende bedre end de fleste.

  Er du på udkig efter en bolig, kan du få hjælp til at lægge en økonomisk plan for, hvordan du får råd til at købe en bolig. Og så det allerbedste – du kan beholde Danmarks bedste studiekonto 3 år efter, du er færdig. Du får det ikke bedre.

  Læs mere om dine muligheder

  Betingelser for studiekonto

  • Du er medlem af Frie Skolers Lærerforening.
  • Du samler hele din privatøkonomi hos Lån & Spar.
  • Du får studiekontoen på baggrund af en almindelig kreditvurdering.
  • Du får 5 % i rente på de første 20.000 kr. derefter 1,5 %.
  • Renten beregnes dagligt og tilskrives årligt.
  • Du kan have studiekontoen i op til 3 år efter endt uddannelse.
  • Alle rentesatser er variable og gældende pr. 27. november 2023.
 • Medlemmer på kostskoler

  Udvalget består af 3-5 medlemmer fra kostskolelærergruppen samt en kontaktperson udpeget blandt medlemmerne af FSL's hovedbestyrelse.

  Udvalget tager initiativ til et årligt møde for kostskolelærere, indenfor det af Repræsentantskabets fastsatte beløb. Aktiviteter godkendes af Hovedbestyrelsen.

  Formand: 

  Gruppemedlemmer:

  • Majken Møller Almlund, mp@rkrnet.dk, Ringe Kost- og Realskole

  Repræsentant fra hovedbestyrelsen:

 • Pensionister

  Pensionisterne i Frie Skolers Lærerforening er organiseret i pensionistgruppen, som på sit årlige møde vælger et pensionistudvalg bestående af 4 medlemmer.

  Alle pensionister i FSL inviteres til den årlige pensionisthøjskole i august på Hornstrup Kursuscenter, som afholdes i forbindelse med Pensionisternes årsmøde.

  Pensionistudvalg

  Formand:

  Bente Haugaard, 0912bente@gmail.com


  Gruppemedlemmer:

  Annie Storm (næstformand), anniestormp@gmail.com

  Bo Trelborg, bo.trelborg@gmail.com

  Erik Dalbro Møller, erik.dalbro@gmail.com

  Repræsentant fra hovedbestyrelsen

  Lars Holm Jensen, mobil 60942395, lars.holm@fsl.dk