Højskolelærere i Frie Skolers Lærerforening

"Jeg er uddannet designer, så der er andre fagforeninger, jeg helt naturligt kunne være medlem af. Men jeg identificerer mig meget med jobbet som højskolelærer, så det var helt naturligt for mig at melde mig ind i Frie Skolers Lærerforening."

Kåre Birk
Lærer på Den Skandinaviske Designhøjskole

Har du brug for rådgivning?


Målet er en overenskomst

Som højskolelærer tilhører du den eneste statslige faggruppe, som ikke er overenskomstdækket og dermed ikke en del af den danske model. Der kan først tegnes overenskomst for et område, når mere end halvdelen af de ansatte er medlemmer af den samme faglige organisation. 

Når halvdelen af lærerne på de danske folkehøjskoler er medlemmer af Frie Skolers Lærerforening, indleder foreningen forhandlinger med ministeriet om at overenskomstdække højskoleområdet.  

Selv om du arbejder uden overenskomst, er der stadig meget, vi som fagforening kan hjælpe dig med.

 

Få rådgivning

Velkommen til Frie Skolers Lærerforening

I vores magasin til dig som højskolelærer kan du læse, hvad vi kan hjælpe dig med, hvorfor det er vigtigt, at du bliver medlem, og så kan du møde højskolelærere, som allerede har meldt sig ind.

Højskolelærernes vej ind i Frie Skolers Lærerforening

  • 20. maj 2020 Hovedbestyrelsen i Frie Skolers Lærerforening beslutter enstemmigt, at højskolelærerne fremover kan blive medlem af foreningen. 
  • 28. maj Højskolelærerne kan nu melde sig ind uden kontingent frem til 1. september.
  • 01. august Frie Skolers Lærerforening ansætter en højskolekonsulent, der rådgiver, hjælper og organiser højskolelærerne. 
  • 19. august Det nye højskoleudvalg deltager for første gang på Frie Skolers Lærerforenings  hovedbestyrelsesmøde. Udvalget består af den tidligere bestyrelse for Højskolernes Lærerforening og formand for højskoleudvalget Sigrid Lauenborg Dahl vil fremover deltage i hovedbestyrelsesmøderne.
  • 1. september 2020 Som højskolemedlem kan du nu modtage hjælp og rådgivning på lige fod med de øvrige medlemmer.