Løn under ferie

Som udgangspunkt får du din sædvanlige løn, når du holder ferie. Der kan dog være situationer, hvor det ikke er tilfældet.

 • Ændret beskæftigelsesgrad

  Du optjener ferie i forhold til din beskæftigelsesgrad. Det vil sige, at ferie optjent i en 100% ansættelse udløser en fuld løn under ferie. Er du i en periode på deltid, optjener du det samme antal feriedage, men med en deltids løn.

  Eksempel

  Du er i skoleåret 22/23 ansat på fuld tid fra årets start, men du aftaler med din leder, at du går ned i tid til 80% fra den 1. januar 2023. I ferieåret 22/23 optjener du dermed:

  • 8,32 dages ferie med ret til fuld løn (optjent fra 1.9.2022 – 31.12.2022)
  • 16,64 dages ferie med ret til 80% løn (optjent fra 1.1.2023 – 31.8.2023)

  Holder du 5 feriedage i uge 42, 18 feriedage i juli måned og 2 dage i august måned, vil lønnen under ferie være således:

  • 5 feriedage i uge 42 med fuld løn
  • 3,32 feriedage i juli med fuld løn
  • 14,64 feriedage i juli med 80% løn
  • 2 feriedage i august med løn svarende til beskæftigelsesgraden i august
 • Du har ikke optjent ferie med løn på din skole

  Der kan være mange grunde til, at du ikke har ret til løn fra skolen, når du skal holde ferie. Det kan være, at du har været studerende eller ledig, mens ferien blev optjent. Det kan også være, at du har skiftet job, og at du har feriepenge på Feriekonto fra din tidligere arbejdsgiver.

  Ledighed i ferieåret
  Har du været ledig i ferieåret, kan du være berettiget til feriedagpenge under ferien. Kontakt Lærernes A-kasse om dette og læs nærmere her: Lærernes A-kassen om feriedagpenge

  Jobskifte – søg feriepenge på Feriekonto
  Har du skiftet job, er det ikke sikkert, du har ret til ferie med løn for samtlige feriedage i det nye job. Når du skifter job, skal din gamle arbejdsgiver indbetale feriepenge for ikke-afholdt ferie til Feriekonto.

  Din nye arbejdsgiver trækker dig i løn for de feriedage, som er optjent hos den gamle arbejdsgiver, og du skal i stedet søge feriepenge udbetalt hos Feriekonto: Log på borger.dk for at få udbetalt dine feriepenge

  Nyuddannet eller tilbage efter en orlovsperiode uden arbejde– søg dagpenge i A-kassen
  Har du ikke optjent ret til ferie med løn i en periode, hvor skolen holder kollektivt ferielukket, og har du heller ikke feriepenge på Feriekonto, kan du søge dagpenge i din A-kasse, hvis du er medlem af en sådan.

  Udbetaling af dagpenge forudsætter blandt andet, at du melder dig ledig i ferieperioden.

  Kontakt A-kassen i god tid, da det er vigtigt, at alle frister overholdes. Læs nærmere om muligheden på A-kassens hjemmeside: Lærernes A-kasse om dagpenge under kollektiv ferielukning

 • Særlig feriegodtgørelse

  Den særlige feriegodtgørelse udgør 1,5% af lønnen i ferieåret.

  Den udbetales årligt i to dele:

  • 1,5% af den ferieberettigede løn for perioden 1.9. – 31.5. udbetales ultimo maj
  • 1,5% af den ferieberettigede løn for perioden 1.6. – 31.8. udbetales ultimo august

  Skifter du job, og har du fået udbetalt særlig feriegodtgørelse, der vedrører feriedage, du ikke har afholdt, vil beløbet blive modregnet i den feriegodtgørelse, der indbetales til Feriekonto ved fratræden.

Kontakt FSL

Ring til os

Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 9.30-15.30 (fredag kl. 12.00-14.30) på tlf. 87 46 91 10

Skriv til os

Send mail   Udfyld formular

Vil du sende personfølsomme oplysninger? Læs mere