Nye medlemmer: Tillidsrepræsentanten er afgørende for indmeldelse

Som tillidsrepræsentant er du helt afgørende for, at dine kolleger melder sig ind i Frie Skolers Lærerforening. Det viser undersøgelser blandt nye medlemmer.

D 19. maj 2022

Organisering

Hvert år gennemfører flere hundrede nye medlemmer en undersøgelse, hvor de blandt andet svarer på, hvordan de blev opmærksomme på Frie Skolers Lærerforening, og hvilke faktorer der var med til, at de meldte sig ind i foreningen.

Og år efter år er billedet tydeligt, når man ser på tillidsrepræsentanternes rolle. Svarene viser, at du som tillidsrepræsentant spiller en central rolle både i forhold til at gøre opmærksom på foreningen og i forhold til at få medlemmer til at melde sig ind.

På spørgsmålet om hvad der har haft størst betydning for, at medlemmet meldte sig ind, svarer omkring halvdelen, at tillidsrepræsentanten har været afgørende. 

Undersøgelserne viser også, hvordan du som tillidsrepræsentant kan tage imod dine nye kolleger på en måde, som øger sandsynligheden for at de melder sig ind i foreningen. Nye medlemmer peger nemlig på, hvilke tiltag tillidsrepræsentanten har gjort for at gøre opmærksom på foreningen.

Sådan er nye medlemmer blevet opmærksomme på foreningen

  • Tillidsrepræsentanten afholdt møder for nye ansatte på skolen
  • Tillidsrepræsentanten inviterede til individuelle samtaler med nyansatte
  • Tillidsrepræsentanten udleverede materiale om foreningen
  • Tillidsrepræsentanten afholdt møder for eksisterende medlemmer, som signalerede et fællesskab, man gerne vil være en del af
  • Tillidsrepræsentanten hængte plakater op, som synliggjorde foreningen på lærerværelset

deltag i debatten