Fem gode grunde til, at du skal prioritere organisering af dine kolleger højt

Som tillidsrepræsentant spiller du en vigtig rolle i organiseringen af nye medlemmer i foreningen. Men din indsats er ikke mindst vigtig for dig selv og dine kolleger. Her er fem gode grund til at have flest mulige medlemmer på skolen.

D 29. juli 2022

Organisering

Det er vigtigt, at du som tillidsrepræsentant tager godt imod de nye kolleger og gør dit for, at dine kolleger i det hele taget bliver medlemmer af FSL-Klubben og dermed Frie Skolers Lærerforening.

Det er vigtigt for det enkelte medlem, som bliver en del af fællesskabet. Det er vigtigt for foreningen, som står stærkere, jo flere medlemmer vi er. Men det er frem for alt vigtigt for dig som tillidsrepræsentant. Af fem grunde: 

  • Medlemstallet øger din vægt. Jo flere medlemmer du har, jo stærkere stemme taler du med, og jo mere bliver der lyttet til dig i for eksempel forhandlingerne. 
  • Opbakning skaber resultater. Magt er evnen til at sætte sin vilje igennem og skabe resultater. Og som tillidsrepræsentant vokser din magt proportionalt med medlemsopbakningen.
  • Medlemmerne er dine øjne og ører. Med mange medlemmer i klubben får du et bedre indblik i, hvordan det faktisk står til på skolen, hvilke problemer der måtte være, og hvor skoene trykker. 
  • Flere hjerner tænker bedre. Med mange i klubben kan I udtænke bedre løsninger, bedre forslag, og bedre indspil til de forhandlinger, du deltager i.
  • Det er lettere at løfte i flok. Med mange i klubben kan du også delegere opgaver ud, så I bliver flere til at løfte opgaverne.

Se, hvorfor tillidsrepræsentant Birgitte Ravn Falk prioriterer organiseringsindsatsen højt på Vejlefjordskolen.