Repræsentantskabet rydder vejen for organisering af højskolelærere

Nye højskolemedlemmer får gratis kontingent de tre første måneder. Det vedtog foreningens repræsentantskab den 3. november 2023.

D 6. november 2023

Der var stærk moralsk opbakning og en udstrakt hånd til højskolelærerne, da godt 400 lærere fra de frie skoler mødtes til repræsentantskabsmødet i Frie Skolers Lærerforening torsdag den 2. og fredag den 3. november.

Ja, faktisk var støtten til højskolelærernes sag stærkere end forventet. Repræsentantskabet vedtog en ordning, som var mere vidtgående end den, hovedbestyrelsen havde foreslået.

Beslutningen betyder, at nyindmeldte højskolelærere er kontingentfri de første tre måneder, de er medlemmer af foreningen. Den del fulgte hovedbestyrelsens forslag.

Men hvor hovedbestyrelsen foreslog, at ordningen skulle gælde i et år, ændrede repræsentantskabet forslaget, så ordningen gælder frem til repræsentantskabsmødet i november 2025. Dog annulleres ordningen, hvis højskolelærerne inden da får en overenskomst. Når det sker, vil højskolelærerne få samme vilkår som alle andre nyindmeldte lærere.

Rikke Josiasen, foreningens næstformand og hovedbestyrelsens kontaktperson til højskolelærerudvalget, var glad for det klare signal fra repræsentantskabet:

»Det er et vigtigt skulderklap til højskolelærerne og deres organiseringsarbejde. Vi har ryddet en vigtig barriere af vejen«, siger hun.

Sigrid Lauenborg Dahl, der er forkvinde for højskolelærerudvalget, var også glad for beslutningen:

»Det var virkelig dejligt – ja, næsten rørende – at mærke opbakningen fra kollegerne på de frie skoler«, siger hun.