Højskoleudvalget er nomineret til pris

Højskoleudvalget er en tre nominerede til prisen "Stærkere sammen", som uddeles af Fagbevægelsens Hovedorganisation.

D 25. oktober 2022

Højskoleudvalget i Frie Skolers Lærerforening er en blandt tre nominerede til ”Stærkere sammen”-prisen. Prisen uddeles til kollegiale fællesskaber, som gør en særlig indsats for at få flere med i fagbevægelsen.

Vinderen afsløres den 31. oktober, og juryen består af blandt andre beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Højskoleudvalget er nomineret for sin indsats for at organisere mere end halvdelen af højskolelærerne i Frie Skolers Lærerforening – som dermed får retten til at forhandle om en overenskomst.

Det er formand for Frie Skolers Lærerforening, Monica Lendal Jørgensen, der har indstillet højskoleudvalget til prisen.

Hun er stolt over, at højskoleudvalget er blandt de tre nominerede, og hun håber, at anerkendelsen af højskoleudvalget kan være med til at komme tættere på en overenskomst for højskolelærerne:

”Med nomineringen har kampen for en overenskomst på højskolerne fået en vigtig anerkendelse af en samlet fagbevægelse. Jeg håber, at det kan være til at få endnu flere højskolelærere til at melde sig ind, så vi kan komme i gang med forhandlingerne”.

Monica Lendal Jørgensen er dybt imponeret over det engagement og initiativ, højskoleudvalget har vist, fra de kontaktede foreningens for første gang for at blive optaget som medlemsgruppe i Frie Skolers Lærerforening.

”Højskoleudvalget ønsker bedre forhold for deres kolleger på højskolerne, og de tager et kæmpe ansvar for, at det kommer til at ske. De tager en lang række initiativer for at få kollegerne til at melde sig ind i Frie Skolers Lærerforening, og vi kan se, at det virker. Nu skal vi bare blive ved, så vi kan komme helt i mål”.

Det nominerede højskoleudvalg består af:

  • Sigrid Lauenborg Dahl, lærer på Krogerup Højskole (forkvinde)
  • Malthe Ibsen Sørensen, lærer Ubberup Højskole (næstformand)
  • Inge Johnsen, lærer på Egmont Højskolen
  • Kristoffer Brun Gram, Lærer på Vestjyllands Højskole.

deltag i debatten