Forkvinde for højskoleudvalget: Man skal vælge fagforening ud fra sin arbejdspraksis

Højskolelærere skal omfavne lærergerningen i stedet for at holde fast i deres faglige baggrund, når de vælger fagforening. Det mener forkvinde for højskoleudvalget i Frie Skolers Lærerforening.

D 7. juni 2022

Organisering
Politik

Forkvinde for højskoleudvalget i Frie Skolers Lærerforening Sigrid Lauenborg Dahl opfordrer højskolelærere til at melde sig ind i fællesskabet af lærere på de frie skoler.

Målet er ikke mindst at blive nok medlemmer til, at der kan starte forhandlinger om en overenskomst for højskolelærere. Højskolelærer Sigrid Lauenborg Dahl  er forkvinde for højskoleudvalget i Frie Skolers Lærerforening, og det er ikke helt tilfældigt. 

Hun var nemlig også forkvinde for den tidligere Højskolernes Lærerforening under Dansk Magisterforening og en af hovedkræfterne bag, at højskolelærerne overhovedet kan blive medlem i Frie Skolers Lærerforening i dag. 

Sigrid Lauenborg Dahl kunne også dengang se en klar fordel i, at højskolelærerne blev samlet i én fagforening, og dermed ville kunne kræve forhandlingsretten og opnå en overenskomst for alle lærerne på højskolerne. Men det kræver, at der er nok medlemmer, understreger
hun: 

»Det handler for mange om, at de skal omfavne lærergerningen i stedet for at holde fast i deres faglige baggrund. For selvom man er musiker, billedkunstner eller journalist, så skal man vælge fagforening ud fra ens arbejdspraksis. Og så gav det bare rigtig god mening, at vi kom med i et fantastisk fællesskab med
andre lærere på frie skoler«, siger Sigrid Lauenborg Dahl.

En overenskomst er målet på den lidt længere bane, men når man spørger Sigrid Lauenborg Dahl, hvorfor en højskolelærer skal melde sig ind i Frie Skolers Lærerforening, så handler for hende det også om, at det er en fordel for det enkelte medlem nu og her: 

»Jeg hører fra rigtig mange af højskolelærerne, at de bare er virkelig tilfredse med fagforeningen. De bliver mødt af meget kompetente medarbejdere og får bare en super god hjælp fra nogle mennesker, som kender den her skoleverden. For selvom en fagforening måske kender ens fag, så er det sjældent, at de forstår de arbejdsforhold, som der er ude på højskolerne. Men det gør de altså her,« siger forkvinden for højskoleudvalget i Frie Skolers
Lærerforening.