Uffe Rostrup: Skolerne skal følge retningslinjerne, inden de kan slå dørene op

De frie skoler skal følge Sundhedsstyrelsens vejledninger på samme måde som folkeskolerne, før de kan åbne efter corona-lukning, mener formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup

D 8. april 2020

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
Corona

Skolerne får ikke lov til at åbne, før de kan overholde retningslinjerne. Så klar var beskeden på det pressemøde, undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) stod i spidsen for i dag, onsdag den 8. april. Og beskeden gælder også på det frie skoleområde, siger Uffe Rostrup:

»Der er de samme retningslinjer og råd på vores område som i kommunerne: Skolerne kan først genoptage arbejdet, når der er sikkerhed for, at de overholder Sundhedsstyrelsens vejledning. Og skolerne kan kun åbne i det omfang, at de er i stand til at leve op til de meget restriktive regler«.

For Uffe Rostrup er det både afgørende og vigtigt:

»Det her handler om elevernes og de ansattes sikkerhed. Så vi skal sammen sørge for, at den gradvise åbning bliver så tryg som mulig, og det gør den kun, hvis vi overholder de sundhedsfaglige anbefalinger«.

Foreningen forventer, at skolens arbejdsmiljøorganisation bliver indkaldt for at deltage i en risikovurdering og godkende en plan, som sikrer, at skolen lever op til alle forskrifterne. Og det er i det arbejde vigtigt, at de tillidsvalgte har fokus på kollegernes sikkerhed og tryghed.

Hvis du er usikker på, om din skole overholder retningslinjerne, og om det er trygt for dig at møde på arbejde, kan du kontakte din tillidsrepræsentant, din arbejdsmiljørepræsentant eller foreningens sekretariat.

deltag i debatten