Nyansat? Tjek, om du får løn i efterårsferien

Hvis du er blevet ansat i 2017 eller 2018, risikerer du at mangle en uges løn på lønsedlen for oktober

D 17. september 2018

af Michael Sørensen, Konsulent

De fleste frie skoler afholder den femte ferieuge første uge i august. I så fald vil efterårsferien ikke være ferie men såkaldte 0-dage, hvor du også som nyansat får din normale løn, fordi timerne er fordelt ud over resten af skoleåret.  

Afholder skolen derimod femte ferieuge i efterårsferien, har du to muligheder for at kompensere for, at du ikke har optjent ret til ferie med løn i dit nuværende job. 

Kommer du fra en anden ansættelse, har du måske ferie til gode, som er indbetalt til dig på Feriekonto. Dem kan du hæve og bruge, hvor du ikke får løn for hele måneden.

Har du brugt al ferien fra tidligere ansættelse, eller har du ikke optjent nogen ferie, fx fordi du er nyuddannet eller har været ledig i foråret 2018, kan du henvende dig til din a-kasse og søge om dagpenge i den periode, hvor skolen holder kollektivt ferielukket. 

Du skal søge dagpengene, inden din ferie begynder, så husk at kontakte din a-kasse i god tid.

Er du i tvivl?

Kontakt din tillidsrepræsentant eller skolens administration, hvis du er i tvivl om, hvorvidt skolen holder kollektivt ferielukket i efterårsferien.

Aftal arbejde i stedet

Du kan aftale med skolen, at du arbejder (fx et projekt eller forberedelse), selvom de andre lærere holder ferie, og så skal du ikke trækkes i løn.

deltag i debatten