Undersøgende matematik - et ekstra gear

Dato og tid
20. januar 2025 09:30 til
21. januar 2025 15:15
Tilmeldingsfrist
06-12-2024 23:30:00
Sted
Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33 7100 Vejle
Arrangør
Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: tilmelding@fsl.dk
Pris
Medlem af FSL m. overnatning: DKK 4595
Ikke medlem af FSL m. overnatning: DKK 5450
Medlem af FSL uden overnatning: DKK 3995
Ikke medlem af FSL uden overnatning: DKK 4850

Hvad er undersøgende matematikundervisning?  Hvordan ser det ud i praksis? Hvorfor skal vi overhovedet bruge tid på det?

Det er omdrejningspunkterne for dette FSL-Lærerkursus, som målrettet matematiklærere i hele skoleforløbet på de frie skoler og i folkeskolen.

På kurset får du hverdagsnære svar på, hvordan du tilrettelægger en undersøgende matematikundervisning. Du bliver bevidst om, hvilke udfordringer der er ved denne tilgang til matematikken. Og du lærer, hvorfor en dialogisk tilgang til din undervisning kan understøtte den undersøgende matematik.

Vi dykker helt konkret ned i, hvordan faglige pointer kan understøttes af undersøgelser, og hvordan det undersøgende kan blive det ekstra gear, der kan være med til at åbne elevernes forståelse for matematikfaget.

Du får selvfølgelig gode idéer til nye undersøgende aktiviteter. Men du får også tips til, hvordan du kan justere på eksisterende opgaver og aktiviteter, så de får en mere åben og undersøgende karakter.

Vi kommer omkring principper som Det tænkende klasserum, Low floor High Ceiling og andre didaktiske greb, som kan være med til at understøtte arbejdet. 

Kurset er praksisnært, og undervisningen består af oplæg, øvelser, refleksioner og videndeling, hvor du inddrager erfaringer fra din egen undervisning.

Hvad får du ud af at deltage?

 • Teoretisk viden om undersøgende matematikundervisning.
 • Redskaber til at organisere undersøgende matematikundervisning.
 • Masser af idéer til at arbejde med undersøgende matematikundervisning på forskellige klassetrin og i forskellige faglige domæner af matematikfaget.
 • En høj grad af kobling til din hverdag, da du inddrager dine egne erfaringer og undervisningsmaterialer som en integreret del af kurset.
 

Målgruppe

Matematiklærere 1.-10. klasse

Om underviseren

Kurset ledes af Rikke Teglskov, pædagogisk konsulent ved Center for Undervisningsmidler i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Rikke har som konsulent og matematiklærer igennem mange år arbejdet med matematik og matematikkens sprog på kommunalt, skole- og klasseniveau gennem kurser og faglige oplæg. Rikke har desuden udgivet læremidler til matematik, og hun er med til at udarbejde folkeskolens afgangsprøver til matematik.

Praktisk

 • Hvis du bruger et bestemt læremiddel til matematik, så tag det gerne med, så vi kan drage paralleller til det, du lærer på kurset og det materiale, du selv anvender.
 • Medbring gerne gode traditioner, du har fra din egen praksis med fokus på undersøgende matematik.
 • Medbring tablet eller computer, da vi også skal undersøge digitale værktøjer i forhold til det undersøgende arbejde. Medbring gerne den slags enhed, som dine elever skal arbejde på i undervisningen.

Mulighed for støtte
Det er muligt at søge støtte fra Den Statslige Kompetencefond. Du kan søge støtte til kursusgebyr og kørsel, men skolen skal medfinansiere med f.eks. dækning af arbejdstid. Vær opmærksom på hvornår fonden er åben for ansøgninger og søg i god tid. Sådan søger du støtte

Betingelser

 • Fuld forplejning er inkluderet i kursusprisen. Også hvis du fravælger overnatning.
 • Overnatning er på eneværelse.
 • Du kan afmelde dig kurset indtil 6 uger før afholdelsen, herefter refunderes kursusbetalingen ikke.
 • Oplysning om medlemskab fremgår af fakturaen.
Dato og tid
20. januar 2025 09:30 til
21. januar 2025 15:15
Tilmeldingsfrist
06-12-2024 23:30:00
Sted
Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33 7100 Vejle
Arrangør
Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: tilmelding@fsl.dk
Pris
Medlem af FSL m. overnatning: DKK 4595
Pris
Ikke medlem af FSL m. overnatning: DKK 5450
Pris
Medlem af FSL uden overnatning: DKK 3995
Pris
Ikke medlem af FSL uden overnatning: DKK 4850