Mindre stress, mere trivsel: Sådan håndterer I uklare og modstridende krav i lærerjobbet

Dato og tid
4. november 2024 09:30 til
4. november 2024 15:30
Tilmeldingsfrist
19-09-2024 16:00:00
Sted
Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33 7100 Vejle
Arrangør
Skoleforeningerne & Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: fsl@fsl.dk
Pris
Standard: DKK 1400

Temadag om arbejdsmiljø for ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på de frie skoler.

Uklare krav. Modstridende krav. En følelse af utilstrækkelighed, når læreren ikke ved, hvordan forskellige hensyn skal vejes op mod hinanden i en kompleks problemstilling, hvor alting kan virke lige vigtigt.

Der vil altid være elementer i arbejdet som lærer, som er uklare eller modstridende. Denne temadag handler om, hvordan I skaber et arbejdsmiljø, hvor den enkelte lærer kan trives i det.

Det stiller krav til skolens organisatoriske struktur. Og det kræver ikke mindst en åben og løbende dialog, så I undgår, at ansvaret bliver parkeret hos den enkelte.

Udgangspunktet for temadagen er, at I skal blive bedre til at arbejde med de forhold, som I kan gøre noget ved. Dermed forebygger I den langsomt opbyggende stress, der i værste fald kan ende med sygemeldinger.

På temadagen får I en grundlæggende forståelse for de dynamikker, der ofte fører til, at uklare og modstridende krav skaber stress og manglende trivsel i lærerjobbet. 

Underviserne giver viden og eksempler på de kombinationseffekter, der opstår, når uklare og modstridende krav forekommer samtidig med f.eks. stor arbejdsmængde eller høje følelsesmæssige krav fra elever og forældre. 

Omfanget af uklare krav kan ikke alene forklare det pres, lærerne oplever, og det er derfor afgørende at være opmærksom på kombinationseffekterne.  

Hvad får I ud af at deltage på temadagen:
 • I får ny viden om, hvordan uklare og modstridende krav påvirker arbejdsmiljøet
 • I kommer hjem med redskaber til at identificere, hvor og hvornår uklare og modstridende krav opstår på netop jeres skole
 • I lærer at forebygge de negative effekter af modstridende krav og uklare krav
 • I bliver klædt på til at skabe et arbejdsmiljø, som holder hånden under den enkelte lærer, som lider under manglende klarhed og modstridende krav
 • I får afgørende viden om de farlige dynamikker der opstår, når flere arbejdsmiljømæssige udfordringer er til stede på samme tid
Undervisere:
Underviserne på temadagen er Trille Frodelund Lykke og Ida Gamborg. De kommer begge fra New Stories, som har kortlagt og arbejdet med indsatser i forhold til uklare og modstridende krav. Deres tilgang tager udgangspunkt i, at det hjælper at have nogle nyttige dialoger, at have sprog og begreber for problematikken som en forudsætning for, at man kan forholde sig proaktive i forhold til uklare og modstridende krav.  
 
Målgruppe:
 • Temadagen udbydes i et samarbejde mellem Frie Skolers Lærerforening og skoleforeningerne.
 • Dagen henvender sig til skolens ledelse, tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten.
 • Arbejdsmiljørepræsentanten kan bruge temadagen som en supplerende uddannelsesdag efter arbejdsmiljølovens regler.
Tilmelding:
 • Ved tilmeldingen skal du starte med at fjerne fluebenet i ”Deltager og betaler er samme person”, da det er en skolebetaling.
 • Ved betalingsoplysninger skriver du således skolenavnet, att. Sekretærens/lederens navn, skolens e-mail ect.
 • Ved betalingsform vælger du Betalingskort, Faktura eller Elektronisk faktura (EAN), og fakturaen sendes automatisk til skolen efter tilmeldingen.
Praktisk information:
 • Undervisningen starter kl. 10.00 og slutter kl. 15.30.
 • Der serveres morgenkaffe fra kl. 9.30.
 
Dato og tid
4. november 2024 09:30 til
4. november 2024 15:30
Tilmeldingsfrist
19-09-2024 16:00:00
Sted
Hornstrup Kursuscenter
Kirkebyvej 33 7100 Vejle
Arrangør
Frie Skolers Lærerforening
Tlf: 87469110 - Mail: tilmelding@fsl.dk
Pris
Standard: DKK 1400