Uffe Rostrup: Udsættelsen er træls, men en konflikt ville være værre

Formanden håber, at forligsmandens beslutning er et tegn på, at en aftale er inden for rækkevidde

D 18. april 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

»Det er da møgirriterende«, siger formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, efter at forligsmand Mette Christensen ved femtiden i morges udsatte konflikterne med to uger.

»Og«, fortsætter formanden, »der er ingen tvivl om, at det er opslidende og belastende for medlemmerne, at vi nu skal leve i uvished i endnu en uge«.

Men selv om det er irriterende, må vi ikke glemme, at det overordnet set er rigtig positivt, siger Uffe Rostrup:

»Alternativet – en storkonflikt på det offentlige område – er endnu værre. Så vi må hæfte os ved det positive. Forligsmanden har udsat konflikten, fordi hun vurderer, at der er håb. Hun tror tilsyneladende på, at det vil være muligt at nå en forhandlet løsning«.

Uffe Rostrup tror, at det massive pres, der har ligget på forhandlerne i de sidste uger, har fået dem til at rykke sig så meget, så det nu er muligt at blive enige om noget, alle parter kan se sig selv i. Og hvis det er sandt, er det rigtig godt nyt, mener Uffe Rostrup:

»Aftaler er den eneste vej frem. Det er kun ved forhandlingsbordet, at vi kan opnå gode og holdbare løsninger. Kun når begge parter tager ansvar for aftalerne, får vi noget, som vi kan bruge i praksis. Så i det lys, er det positivt, at forligsmanden udsætter. Positivt. Men møgirriterende«.

Konflikt og kalender

Forligsmand Mette Christensen udsatte tidligt onsdag morgen konflikterne i to uger. Det er hendes sidste mulighed for at udsætte.

Hvis det ikke lykkes at finde en løsning eller en mæglingsskitse inden udløbet af de to uger, kan konflikterne begynde på femtedagen efter udløbet af de to uger. Det betyder, at eventuelle strejker kan starte den 6. maj, mens lockouten kan begynde den 12. maj.

Hvis Mette Christensen opgiver i løbet af de to uger, er parterne berettigede til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter, at hun erklærer, at hun har opgivet at mægle. 

deltag i debatten