Uffe Rostrup: ”Sammenbruddet vidner om et helt skævt syn på de offentligt ansatte”

Det er godt, at lærerne denne gang ikke står alene, men sammen med de andre offentligt ansatte, mener formand for Frie Skolers Lærerforenig Uffe Rostrup

D 27. februar 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

I går, mandag, brød overenskomstforhandlingerne på det kommunale område sammen, og alle regner med, at regionernes forhandlere snart går hver til sit. Dermed er forhandlingerne på alle de offentlige områder brudt sammen, og det er tragisk, mener formanden for Frie Skolers Forening, Uffe Rostrup:

»Det vidner om, at de offentlige arbejdsgivere kommer til overenskomstforhandlingerne for at sætte en dagsorden, som overhovedet ikke passer til det offentlige område«.

Uffe Rostrup mener, at de offentlige arbejdsgivere prøver at få det offentlige arbejdsmarked til at blive en klon af det private, men det fungerer slet ikke:

»Vi producerer ikke dimser. Vi producerer viden, mennesker, omsorg, relationer, udvikling og samfundsmæssige løsninger. Det virker, som om de offentlige arbejdsgivere ikke forstår deres medarbejdere, vores arbejde og vores unikke bidrag til samfundet. Det er dybt betænkeligt«, siger han.

På mange af de frie skoler Uffe Rostrup besøger, møder han et skilt, hvor der står ”Træd varsomt – her bliver mennesker til”, og det Christen Kold-citat burde arbejdsgiverne også holde sig for øje:

»Citatet udtrykker noget vigtigt om vores arbejde på skolerne. Vi laver noget andet end det, de kender fra den private sektor. Det samme kan siges om de andre offentligt ansatte. Vi bidrager alle sammen til at sikre de betingelser, som er nødvendige, for at vi kan have en god og produktiv privat sektor og et stærkt samfund. De offentlige arbejdsgivere burde vise respekt for medarbejderne og deres arbejde, og de burde anerkende, at vi leverer et vigtigt samfundsmæssigt bidrag«, siger Uffe Rostrup.

Men, fortsætter han, hvis der er noget positivt i den seneste uges sammenbrud, er det, at hvis der kommer en konflikt, så står lærerne ikke alene denne gang.

»Hvis konflikten kommer, hvad jeg ikke ønsker, men hvis den kommer, så vil vi være en del af en stor konflikt, hvor vi står sammen med 750.000 andre på det offentlige område. Og sammen må vi så åbne arbejdsgivernes øjne for vores værdi og betydning«, siger Uffe Rostrup.

En eventuel konflikt vil handle om mere end både løn og arbejdstid, mener Uffe Rostrup. Den skal genvinde respekten for de offentligt ansatte, deres arbejde og samfundsmæssige værdi

deltag i debatten