Uffe Rostrup: ”Så længe der forhandles, er der håb”

Overenskomstforhandlingerne er nu inde i den helt afgørende fase

D 20. februar 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

Parterne forhandler nu i døgndrift for at nå til enighed om en overenskomst på statens område.

Det fortæller formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup.

Ved tretiden i nat gav forhandlerne sig selv en pause, men tirsdag sætter de sig igen til forhandlingsbordet for at finde en løsning på de tre svære spørgsmål: Hvor mange penge er der til lønudvikling og forbedringer for de statsansatte? Kan der findes en aftale om lærernes arbejdstid, som erstatter lov 409? Og hvad gør man med frokostpausen på statens arbejdspladser?

Uffe Rostrup erkender, at det er svære forhandlinger. Alligevel er han forsigtig optimist:

»Så længe der forhandles, er der håb. Når man taler sammen, finder man ofte løsninger, og vi har før oplevet, at der findes gode løsninger i overenskomstforhandlingerne allersidste fase«, siger han.

Og Uffe Rostrup understreger, at lærerne på det frie skoleområde ønsker en aftale, for det er vejen frem:  

»Aftaler er den eneste løsning på de problemer, vi står over for. Vi bliver nødt til at indgå aftaler, som parterne kan se sig selv i, og som de efterfølgende tager ansvar for. Uden aftaler, ingen rigtige og varige løsninger«, siger Uffe Rostrup.

Formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, ser det som et positivt tegn, at der forhandles intenst i øjeblikket:

”Det signalerer, at parterne anerkende de problemer, som ligger på bordet, og at de ønsker at finde løsninger i fællesskab".

deltag i debatten