Husk, at vi er her for at hjælpe

Et blogindlæg af Uffe Rostrup formand for Frie Skolers Lærerforening om den aktuelle corona-situation

D 11. marts 2020

Corona

Kære alle sammen

Som en direkte konsekvens af sundhedsmyndighedernes lukning af de danske uddannelsesinstitutioner og begrænsningen af smitten, aflyser eller udsætter foreningen fra torsdag morgen samtlige kurser, tillidsrepræsentantsamlinger, kredsgeneralforsamlinger, kravopstillingsmøder og minikurser indtil foreløbig søndag den 29. marts.

Sagsmøder om såvel juridiske, faglige som sygesager vil blive afholdt i det omfang, at disse kan finde sted digitalt eller på telefon og på en måde, som ikke er forbundet med potentiel smittespredningsrisiko.

De arrangementer, som i første omgang bliver berørt af disse nye drastiske tiltag, er kredsgeneralforsamlingen i kreds 5 den 12. marts, og ikke mindst det tr-hold, der pt er på uddannelse på Hornstrup Kursuscenter, og som her til aften eller i morgen tidlig vil tage hjem.

Vi er selvfølgelig alle rigtigt kede af situationen, men hensynet til folkesundheden og ikke mindst et velfungerende sygehusvæsen vejer selvfølgelig tungest i den nuværende situation.

Alle skoler lukker senest fra på mandag, og i den forbindelse vil der sikkert melde sig masser af nye spørgsmål. Dem vil vi svare på efter bedste evne ved henvendelse. De spørgsmål og svar, som vi kommer til at give, vil vi samle på foreningens hjemmeside i en FAQ (frequiently asked questions), som bliver løbende opdateret, når nye spørgsmål kommer ind.

Det bliver en svær tid, vi går ind i, hvor det som de frie skoler plejer at stå for, nemlig samvær, sammenhold og socialt engagement, pludselig er blevet det, som vi alle sammen skal undgå.

Når nu vi alle skal blive hjemme fra på mandag, så vil jeg opfordre til, at vi alle hjælper hinanden med at hjælpe på en måde, som giver mening lige præcis der, hvor du er, og i den sammenhæng, som du har mulighed for at indgå i. Det er en helt ekstraordinær situation, som vi som land befinder os i, og jeg er sikker på, at myndighederne har lagt deres samlede kompetencer og evner til grund for de svære beslutninger, som i aften er blevet offentliggjort.

Jeg håber, at du og dine kommer godt igennem de næste 14 dage, og husk at hvis der er noget, som du er i tvivl om desangående, så er vi lige i den anden ende af mobilen eller på mailen.

De bedste hilsner

Uffe Rostrup, formand for Frie Skolers Lærerforening

deltag i debatten