Uffe Rostrup: ”Der må gerne lægges lidt mere pres på forhandlerne”

FSL-formand Uffe Rostrup savner klare tilkendegivelser omkring OK18 fra ledere og arbejdsgivere i den frie skolesektor

D 23. februar 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

Hvis intet nyt er godt nyt, så er det lige netop det, formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, har fra torsdagens overenskomstforhandlinger.

Parterne forhandlede indtil midnat uden at nå til enighed, men også uden at kaste håndklædet i ringen.

Så vi ved stadig ikke, om det bliver en pige og en dreng, siger Uffe Rostrup:

»Det er jo godt, at de fortsat forhandler. Men det er skidt, at de ikke er blevet enige endnu«, siger han.

Formanden understreger, at det er frustrerende at afvente forhandlingerne om den overordnede ramme og de centrale spørgsmål:

»Vi er jo mange, der står klar til at forhandle om de særlige udfordringer på netop vores områder, så snart de overordnede forhandlinger er afsluttet, og det er klart, at vi bliver pressede, når CFU-forhandlingerne trækker ud. Men«, fortsætter Uffe Rostrup, »det skyldes jo, at årets forhandlinger er meget svære – usædvanligt svære endda«.

Uffe Rostrup bemærker, at mange interessenter i øjeblikekt giver udtryk for, at der skal findes en løsning. Senest har både skolecheferne og folkeskolelederne meldt ud, at de ønsker, at der findes en løsning på spørgsmålet om lærernes arbejdstid.

Men Uffe Rostrup savner meldinger fra ledere og arbejdsgivere i den frie skolesektor:

»Jeg oplever, at skoleforeningerne og Frie Skolers Ledere er fuldkommen fraværende i det her forløb. Hvorfor melder de ikke ud? Ønsker de en konflikt? Er de enige i, at vi skal have en aftale om lærernes arbejdstid? Det ville være rart, hvis de kom på banen og hjalp med at understrege, at vi skal have en forhandlet løsning. Det er nemlig det eneste, som fungerer«, siger han.

Jeg oplever, at skoleforeningerne og Frie Skolers Ledere er fuldkommen fraværende i det her forløb. Hvorfor melder de ikke ud? Ønsker de en konflikt? Er de enige i, at vi skal have en aftale om lærernes arbejdstid?

Uffe Rostrup, FSL-formand

deltag i debatten