Uffe Rostrup: ”Alle er fortsat ved bordet, og det er positivt”

Der forhandles i øjeblikket i døgndrift om en aftale på statens område

D 22. februar 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

Natten igennem forhandlede parterne på statens område, og efter en kort sove- og hvilepause genoptages overenskomstforhandlingerne i dag, torsdag.

Og formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, læser det som et positivt tegn:
»Parterne mødes, og de bliver siddende ved bordet, og man bruger næppe så meget krudt på forhandlingerne, medmindre begge parter seriøst arbejder for at nå en aftale«, siger Uffe Rostrup.

De tre store knaster (hvor meget må de offentligt ansattes løn stige, kan lov 409 afløses af en aftale om lærernes arbejdstid, og hvordan håndteres de offentligt ansattes frokostpauser) eksisterer stadig. Tilsyneladende. Men vi kan ikke vide det med sikkerhed, og det er heller ikke muligt at fortælle noget præcist om, hvor forhandlingerne står, og i hvilken retning de bevæger sig, for alt foregår bag lukkede døre. Det er der gode grunde til, siger Uffe Rostrup:

»Når man forhandler, er det vigtigt, at det, der siges, bliver i lokalet. Man kan ikke forhandle i medierne eller fuld offentlighed. Kun hvis alle parter respekterer den præmis, er det muligt at tænke højt sammen og afsøge forskellige muligheder«, siger Uffe Rostrup.

Han kan derfor heller ikke fortælle noget konkret fra forhandlingerne. Hemmelighedskræmmeriet er frustrerende, indrømmer han, men det kan igen ses som et godt varsel:

»Det viser, at begge parter respekterer hinanden og forhandlingsrummet«, siger Uffe Rostrup.

Parterne mødes, og de bliver siddende ved bordet, og man bruger næppe så meget krudt på forhandlingerne, medmindre begge parter seriøst arbejder for at nå en aftale

Uffe Rostrup, FSL-formand

deltag i debatten