To nye temadage om forældre og arbejdsmiljø

Skoleforeningerne og Frie Skolers Lærerforening inviterer ledelser og tillidsvalgte til temadag om forældrepres

D 13. december 2018

af Jesper Fjeldsted, Journalist

Forældrene og deres engagement er afgørende for de frie skoler. Men forældrenes engagement kan også true arbejdsmiljøet. Sammen med skoleforeningerne sætter Frie Skolers Lærerforening derfor fokus på, hvordan skoler kan håndtere forældres store krav og stærke følelser.

På to temadage med titlen ’Sæt pris på forældrene men pas på arbejdsmiljøet’ fortæller forfatter og psykolog Rikke Yde, hvordan man kan optimere samarbejdet med de engagerede forældre. Foredraget bygger blandt andet på interviews med forældre, ledere og lærere.

Målgruppen for temadagene er ledelse, tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten.

Temadagene finder sted den 4. og 27. marts. 

Minikurser sætter også fokus på forældrene
Minikurserne 'Find balacen mellem skole og hjem' har også fokus på samspillet med forældrene.

Tilmeld dig her

Det får du med fra kurset 'Find balancen mellem skole og hjem':

  • Indblik i hvordan samarbejdet ser ud fra den ’anden side’; hvordan forskellige forældretyper oplever og håndterer skole-hjem-samarbejdets krav og forventninger
  • Viden om hvad forskellige ressourcer, familie/hverdagsliv og opdragelsesidealer betyder for forældres konkrete muligheder for at deltage i skolen
  • Bud på, og inspiration til, hvilke knapper i samarbejdet skolen kan skrue på, så flest mulige forældre kan være med.

Underviser:
Maria Ørskov Akselvoll er familiesociolog og ph.d.. Hun beskæftiger sig med social ulighed, og hvordan den reproduceres i samfundet, f.eks. igennem uddannelsessystemets samspil med familiers ressourcer og hverdagsliv.

”Deltagere ved mine oplæg fortæller mig ofte efterfølgende, at de har fået et par ’briller’ på, som er svære at tage af igen – at de nu også ser samarbejdet fra forældrenes perspektiv og ser de mekanismer, der bidrager til at skabe gode samspil for nogle og mindre gode for andre”.

deltag i debatten