Tillidsrepræsentanter nød at være en del af noget større

Stormødet i Fredericia blev brugt til at mobilisere, informere og skabe netværk

D 23. marts 2018

af Redaktionen@frieskoler.dk
OK18

»Jeg sidder med en følelse af ærefrygt. Fordi her er så mange, der er så dybt engageret i deres daglige arbejde«, lød det fra Per Brinck, der er tillidsrepræsentant på Koldingegnens Idrætsefterskole.

Som én ud af godt 10.000 tillidsrepræsentanter fra alverdens faglige områder inden for det offentlige sad han torsdag og lyttede med på oplæg og paneldebatter og deltog i faglige diskussioner i den enorme konferencehal Messe C i udkanten af Fredericia.

»Det er jo helt vildt. Det er fantastisk, at man kan samle så mange tillidsrepræsentanter på ét sted. Når jeg kigger rundt her, ser jeg kolleger efter kolleger, der hver dag knokler med det samme, som jeg gør«, sagde Peter Brink.

Fagforeningerne havde arrangeret mødet og sørget for et morgenbord med 1500 liter kaffe, 13.000 rundstykker og 30.000 stykker frugt.

Tillidsrepræsentantmødet er er det største i fagbevægelsens historie, og det gjorde de forskellige oplægsholdere flere gange opmærksom på. Og modtog øredøvende klapsalver flere gange. Chefforhandler for de statslige ansatte, Flemming Vinther, der sad på scenen sammen med forhandlerne fra de andre områder, sagde for eksempel:

»I skulle alle sammen have lov til at se, hvor fantastisk det ser ud her oppe fra. Lad os vise dem, at i dag er dagen, hvor vi kræver en aftale. En løsning for alle«,.

De 341 tilmeldte tillidsrepræsentanter fra Frie Skolers Lærerforening sad spredt rundt i hele hallen, fordi bordene var opdelt efter kommuner og ikke fagområder. Nogle udvekslede telefonnumre med kolleger fra andre fagområder og fagforeninger, mens andre snakkede om de udfordringer, som alle står over for i kampen om bedre forhold. Og for repræsentanterne fra de frie skoler var det godt at sidde sammen med tillidsrepræsentanter fra andre dele af fagbevægelsen, sagde formanden for Kreds 3, Rikke Josiasen:

»Det er godt at se, hvem de andre er. Nu er vi os!«.

Mens de fleste fremmødte tog direkte hjem efter det officielle program, mødtes tillidsrepræsentanterne fra Frie Skolers Lærerforening efterfølgende i et mindre lokale. Her præsenterede kommunikationschef Mikkel Hvid de kommende dage og ugers kampagne og kommunikation, mens formand Uffe Rostrup holdt oplæg og peptalk, debatterede med tvivlende tillidsrepræsentanter og svarede på spørgsmål.

 

Efter stormødet i messehallen gik tillidsrepræsentanterne fra Frie Skolers Lærerforening op til et mindre lokale, hvor formand Uffe Rostrup holdt tale og kommunikationschef Mikkel Hvid fortalte om kommunikationen de næste dage og uger.

Mod slutningen af stormødet fik konferencier og tidligere tv-vært Martin Breum alle tillidsrepræsentanter til at holde et skilt op med det samlede budskab: En løsning for alle.

Per Brinck fra Koldingegnens Idrætsefterskole var imponeret over at sidde i en 33.000 kvadratmeter stor messehal fyldt med tillidsrepræsentanter. Her sidder han sammen med Britta Hovad Petersen fra Sct. Michaels Skole i Kolding.

Jeg sidder med en følelse af ærefrygt. Fordi her er så mange, der er så dybt engageret i deres daglige arbejde

Per Brinck, tillidsrepræsentant på Koldingegnens Idrætsefterskole.

deltag i debatten