Tak for et år med både sol og blæst

'Monica mener' er formand for Frie Skolers Lærerforening Monica Lendal Jørgensens faste blogindlæg.

D 29. juni 2022

af Monica Lendal Jørgensen, Formand for Frie Skolers Lærerforening
Monicas mening

Så gik endnu et skoleår, og vi kan alle se frem til en velfortjent sommerferie.

Det seneste år bød på store og små forandringer. Blandt de store er krigen i Ukraine, som på besynderlig vis afløste udfordringerne med coronanedlukninger og nødundervisning, og som lige nu giver anledning til bekymring for fred og stabilitet og for økonomiske udfordringer på skolerne og i familierne. Jeg håber inderligt, at konflikten slutter – og hellere i dag end i morgen. Men indtil det sker, så må vi også på de frie skoler fortsætte det gode arbejde med at undervise de børn og unge, der kommer hertil som flygtninge fra krigen.

Vi står nu endelig over for et nyt skoleår, hvor vi på grundskoler og efterskoler har en arbejdstidsaftale, og det er mit indtryk, at forberedelserne med skoleplaner, dialog og opgaveoversigter går fornuftigt de allerfleste steder, sådan at lærere og ledelse kan gå på sommerferie med ro i maven, fordi næste års arbejdstid er aftalt og på plads.

For første gang i flere år deltog en række af foreningens politikere i Folkemødet på Bornholm. Det var skønt igen at kunne mødes med medlemmer, samarbejdspartnere og politikere for at drøfte de emner, som har betydning for os som lærere og børnehaveklasseledere på de frie skoler. Og drøftelserne fortsætter efter ferien. Hvad skal der ske med 10.-klasse, elevfordeling og de frie skolers frihed? Og tæller højskoleophold fortsat med på kvote 2-ansøgningerne? Der er kampe nok at tage, og vi er klar.

I Frie Skolers Lærerforening bliver vi hele tiden lidt flere medlemmer, og det er fantastisk, for jo flere vi er står sammen, jo mere kan vi gøre for at sikre gode løn- og arbejdsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere på grundskoler, efterskoler og højskoler – og jo bedre rådgivning og hjælp kan vi yde alle medlemmer.

Tak for opbakningen i det skoleår, der er gået – jeg glæder mig til det næste.

Jeg ønsker en rigtig god og solrig sommer til alle.

deltag i debatten