Sekretariatet: Bare rolig – vi har styr på din konfliktøkonomi

På sekretariatet søger de for, at der er styr på alt det praktiske med hensyn til konfliktlån og konfliktstøtte, hvis overenskomstforhandlingerne ender i konflikt

D 25. april 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

Nogle medlemmer har været nervøse. De undrer sig over, at de ikke er blevet bedt om at underskrive de papirer, som skal være i orden, for at søge om konfliktlån og -støtte.

Men bare rolig, lyder beskeden fra foreningens sekretariatschef, Henrik Wisbech:

»Vi har styr på det. Alle papirer, aftaler og dokumenter ligger klar, og kommer konflikten, tikker de relevante mails kort tid efter ind i medlemmernes mailbokse«.

Der er to grunde til, at sekretariatet har valgt ikke at sende låneansøgninger, samtykkeerklæringer med videre endnu, forklarer Henrik Wisbech:

»For det første vil vi ikke ulejlige medlemmerne uden grund. For det andet afhænger de praktiske løsninger af, hvornår en eventuel konflikt træder i kraft, og hvilken form konflikten får. Så først, når vi hører noget fra forligsmanden, kan vi rette de sidste ting i mailen og sende ud«, siger han.

Henrik Wisbech understreger samtidig, at forligsmandens to udsættelser af konflikten fjerner en del af presset på låne- og støtteordningerne:

»Skolerne har kørt aprillønnen. Uanset hvad der sker, får lærerne løn i denne måned. Så konfliktlån og konfliktstøtte skal først udbetales i slutningen af den kommende måned, og det har vi ingen som helst problemer med at nå«, siger sekretariatschefen.

 

deltag i debatten