Sådan stemmer vi om aftalen

Som medlem af Frie Skolers Lærerforening stemmer du sammen med de andre lærere på statens område

D 23. maj 2018

af Mikkel Hvid & Henrik Lykø Hansen
OK18
OK18 resultat

Overenskomstaftalen, som blev underskrevet af forhandlerne på statens område den 28. april, blev sendt til en urafstemning blandt medlemmerne af Frie Skolers Lærerforening den 23. maj kl. 12.00. Sidste frist for at stemme er den 3. juni kl. 12.00. Først når medlemmerne hos alle organisationer har stemt om aftalen, ved vi, om vi har en overenskomst eller ej. 

Som medlem af Frie Skolers Lærerforening stemmer du sammen med medlemmerne af de andre lærerorganisationer på statens område. De største af de øvrige grupper er Uddannelsesforbundet, Handelsskolernes Lærerforening og Danmarks Lærerforenings statsansatte. 

Når medlemsorganisationerne på statens område har stemt, er det Lærernes Centralorganisation, som ud fra en politisk vurdering af afstemningsresultatet meddeler modparten, om overenskomstaftalen er godkendt eller forkastet. I den politiske vurdering får resultatet fra Frie Skolers Lærerforening vægt efter, hvor mange af foreningens medlemmer, der har stemt. 

Organisationerne skal aflevere deres afstemningsresultat til Lærernes Centralorganisation senest den 3. juni. Og den 4. juni offentliggøres det, om overenskomsten er godkendt eller ej. Et samlet ja betyder, at statens område har en overenskomst de næste tre år. Et samlet nej betyder, at en konflikt bryder ud den 11. juni 2018. 

Sådan stemmer du
For at stemme, skal du bruge den personlige stemmekode, du modtog i en mail med emnefeltet ’Urafstemning: Nu kan du stemme om OK18’ onsdag den 23. maj. I mailen er der også en kort vejledning, som du kan se herunder.

  1. Gå til medlem.fsl.dk
  2. Log på med NemID eller medlems-/cpr-nummer og adgangskode
  3. Vælg ”Stem nu”
  4. Stem ”Ja”, ”Nej” eller ”Blankt”
  5. Oplys din personlige stemmekode. Du finder din stemmekode i den mail, du modtog fra Frie Skolers Lærerforening onsdag den 23. maj.
  6. Vælg ”Stem”.

Du kan stemme frem til den 3. juni kl. 12.00.

Mangler du din mail med stemmekode?
Du fik din stemmekode i en mail onsdag. Hvis du ikke har modtaget mailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Tjek også, om vi har den rigtige mailadresse på dig. Vi sender til den mailadresse, du finder på din profil på Mit FSL. Her finder du også et link til afstemningen.

Hvis du er i tvivl, kan du henvende dig til sekretariatet og få hjælp. Skriv til urafstemning18@fsl.dk eller ring på 87 46 91 10.

deltag i debatten