Rynkebylærere takker for opbakningen

Markante lønnedgange blev annulleret på Rynkeby Friskole, og lærerne er taknemmelige for støtten til deres lokale lønkamp

D 18. december 2017

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

”Det er jo helt vildt«, sagde tillidsrepræsentanten på Rynkeby Friskole, Mette Amstrup, til FSL’s medlemsmagasin Frie Skoler, da det i slutningen af november stod klart, at lærerne på den lille fynske skole alligevel ikke stod overfor en lønnedgang på 33.000 kroner i gennemsnit.

Lærerne på Rynkeby Friskole ønsker at takke for den store opbakning, de har fået undervejs i deres lønkamp. Det fortæller lærernes tillidsrepræsentant, Mette Amstrup.

”Det er vigtigt for os at få sagt tak. Og det er vigtigt at forstå, at det er en tak, som kommer fra os alle sammen”, siger hun.

Mens konflikten stod på, kunne lærerne ikke udtale sig, og de kunne heller ikke kvittere for støtten og opbakningen.  På vegne af skolens seks lærere ønsker tillidsrepræsentanten derfor at takke Frie Skolers Lærerforening og Lærernes Centralorganisation, men også alle de lærere, som kommenterede, delte og likede de mange Facebookopslag om lønforhandlingerne, alle dem, som demonstrerede eller på anden måde støttede lærernes kamp og krav.

”Vi har været rigtig glade for al den opbakning og støtte, vi har fået, og jeg har lovet at takke på vores alle sammens vegne”, siger Mette Amstrup.

Sagen kort

Rynkeby Friskole blev centrum for en voldsom opmærksomhed, da de lokale lønforhandlinger på skolen brød sammen i efteråret 2017. Skolens daværende bestyrelse krævede, at lærerne gik 18.000 kr. ned i årsløn. Da skolens seks lærere nægtede, bortfaldt den hidtidige lønaftale, og lærerne stod til at miste 33.000 kr. om året i gennemsnit.

Sammenbruddet i forhandlingerne fik Frie Skolers Lærerforening til at indkalde til en demonstration foran skolen – den første demonstration i foreningens historie.

Demonstrationen og medieopmærksomheden fik bestyrelsen til at trække sig, og på den efterfølgende ekstraordinære generalforsamling valgte forældrene en ny bestyrelse, som annullerede opsigelsen af de lokale lønaftaler.

deltag i debatten