Massivt flertal for overenskomsten

Både lærerne og lederne stemte ja til overenskomsten, men lederne var mere reserverede end lærerne

D 27. marts 2015

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

84 procent stemte ja, 10 procent stemte nej og 6 procent stemte blankt ved urafstemningen, og dermed afleverede medlemmerne af Frie Skolers Lærerforening (FSL) et massivt og sikkert ja til overenskomsten.

Og det klare resultatet glæder FSL-formand Uffe Rostrup:  

»Det viser, at foreningen er i sync, og at politikerne og medlemmerne vurderer situationen på samme måde: Overenskomsten er et lillebitte skridt i den rigtige retning, og nu handler det om at omsætte de mange ord til bedre vilkår for lærerne på de frie skoler«, siger han.

Tallene varierer
Den samlede stemmeprocent nåede op på 36,5. Stemmeprocenten er kun halvt så høj som folkeskolelærernes, men den er alligevel dobbelt så høj som sidste gang, da lærerne på de frie skoler fik lov til at stemme om deres egen overenskomst, nemlig i 2011.

Lærerne og lederne på de frie skoler stemte om det samme overenskomstresultat,  men de stemte ikke helt ens. I bunken med lærerstemmerne sagde 85 procent ja, 10 procent stemte nej, mens 5 procent stemte blankt.

I bunken med lederstemmer var der flere nejstemmer og flere blanke: 63 procent af lederne stemte ja, 15 procent stemte nej, og 22 procent stemte blankt.

Stemmeprocenten var også lidt højere hos lærerne (37,2) end hos lederne (25,8). 

Læs Uffe Rostrups kommentar til resultatet

deltag i debatten