Mystikken om lederne vokser

Lederne afbryder samarbejdet med FSL. Af en eller anden grund

D 24. marts 2017

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

De to sidste dage har ikke gjort formanden for Frie Skolers Lærerforening (FSL), Uffe Rostrup, klogere på, hvad lederne i Frie Skolers Ledere egentlig har gang i.

»Jeg forstår ikke en bjælde af, hvad den ballade handler om«, siger han.

Tirsdag skrev Frie Skolers Ledere på hjemmesiden og i et nyhedsbrev, at foreningens bestyrelse indtil videre afbryder det politiske samarbejde med FSL. Historien fortæller intet om, hvorfor lederne tager et så voldsomt skridt, og det er heller ikke lykkedes Uffe Rostrup at få en forklaring:

»Vi har kun én politisk tvist. Den handler om overenskomsten, og vi er uenige om, hvad det indebærer at være overenskomstpart. Men den sag har vi håndteret. Vi aftalte for nylig, at spørgsmålet behandles af Lærernes Centralorganisation (LC). Jeg har fået at vide, at lederne vil honorere den aftale, og i det lys er det jo helt uforståeligt for mig, at de samtidig afbryder det politiske samarbejde med os«, siger FSL-formanden.

fsl.dk blev tirsdag lovet et interview med ledernes formand, Rud Nielsen, men han ønsker alligevel ikke at udtale sig. I stedet sendte han følgende besked:  

”Frie Skolers Lederes formand, Rud Nielsen, ønsker ikke at uddybe den udsendte meddelelse om stop for samarbejde med FSL, da vi ikke ønsker, at der graves endnu dybere huller mellem FSL og Frie Skolers Ledere”.

Den besked øger blot forvirringen, siger Uffe Rostrup:

»De ønsker ikke at grave hullerne dybere? Jamen, vi kan da heller ikke komme længere ned. De har gravet et mandshøjt hul, som det bliver meget svært for dem at kravle op af igen. Jeg kan ikke forestille mig, at man kan optrappe konflikten mere, end de har gjort det nu. Næste trin på konflikttrappen er vist, at vi begynder at kaste med sten efter hinanden«, siger Uffe Rostrup.