Mød op, når jeg kommer på OK-tour

Et blogindlæg af FSL-formand Uffe Rostrup

D 23. januar 2018

Debat
OK18

Overenskomstforhandlingerne er i gang. Vi mødes på livet løs med Moderniseringsstyrelsen, og som man kan læse i pressen, så er det eneste der forhandles om lige øjeblikket, lærernes arbejdstid. Vi håber på, at vi snart kan finde et fælles forhandlingsgrundlag, som vil kunne tilfredsstille både Moderniseringsstyrelsen og os, så vi kan komme i gang med realitetsforhandlinger om en arbejdstidsaftale, som er lige så meget værd, som det, de andre statsansatte har.

Men nogen af jer er begyndt at spørge sekretariatet i Risskov om, hvordan det går med forhandlingerne. Nogen spørger til, om vi kommer ud i en ny konflikt som i 2013, mens andre gerne vil meldes ind i foreningen i forbindelse med forhandlingerne.

Men det er faktisk svært for sekretariatet at svare på de politiske overenskomstspørgsmål, og derfor har hovedbestyrelsen besluttet at sende mig på tour rundt i alle kredsene, sådan at du og dine kolleger får muligheden for at spørge mig om alt med hensyn til overenskomstforhandlingerne. Og jeg vil gøre mit absolut yderste for at svare.

Jeg vil på møderne give min vurdering af overenskomstforhandlingerne lige nu og orientere jer om, hvad vi i Frie Skolers Lærerforening mener er vigtigt at holde styr på i forhandlingerne. Og så vil jeg selvfølgelig mestendels prøve at besvare alle jeres spørgsmål. Så har du spørgsmål til mig - så mød op. Vil du bare holdes orienteret om, hvad der foregår - så mød op.

Og det skal gå hurtigt, hvis det skal give nogen mening. Derfor afholder vi møderne i uge 5 og 6, og du og dine kolleger er meget velkomne – det vil være rigtig godt, hvis der kommer en eller flere fra samtlige skoler, sådan at de der har deltaget i møderne, kan bære budskaberne med tilbage til alle de andre. Måske kan du endda give spørgsmål videre til dem, som kommer til møderne fra jeres skole.

Mødet er for alle medlemmer, og du skal ikke have særlige forudsætninger for at deltage – du skal bare have lyst til at vide noget mere om, hvad der sker ved forhandlingerne om dine arbejdsvilkår.

Jeg glæder mig til at møde jer alle sammen i løbet af de næste tre ugers tid.

deltag i debatten