Ministeriet giver prøvefrie skoler flere muligheder

Undervisningsministeriet ændrede i dag – torsdag den 23. april – reglerne for de prøvefrie skoler.

D 23. april 2020

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

Da ministeriet aflyste folkeskolens afgangseksamen, blev det meldt ud, at elever fra prøvefrie skoler, der gerne ville ind på en gymnasial uddannelse, skal til optagelsesprøve torsdag den 29. april – altså om en uge.

Den kurs justerede ministeriet så i dag.

Ministeriet meddeler nu, at de prøvefrie skoler får mulighed for at give eleverne en årskarakter. Hvis skolen vælger den mulighed, er karakteren og uddannelsesparathedsvurderingen adgangsgivende til gymnasiet.

Hvis den prøvefrie skole ikke ønsker at give eleverne en årskarakter, skal eleverne op til en optagelsesprøve, før de kan starte på gymnasiet. Men eleverne kan vælge, om de går op til prøven næste torsdag, i den sidste halvdel af juni eller i begyndelsen af august.

Formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup er rigtig glad for, at eleverne fra de prøvefrie skoler nu får flere valgmuligheder:

»Den er en god og fornuftig løsning, ministeriet kommer med i dag. Det fjerner det helt urimelige pres på eleverne fra de prøvefrie skoler. Nu får de flere valgmuligheder, og de får bedre muligheder for at forberede sig til prøverne, hvis de vælger at gå op«, siger Uffe Rostrup.

 

Læs brevet, som Undervisningsministeriet har sendt til de prøvefrie skoler.