Lønkampagnen er gået online – og det virker

En ny hjemmeside og en Facebook-kampagne har for alvor gjort opmærksom på lønproblemerne på de frie skoler

D 17. marts 2016

af Jesper Fjeldsted, Journalist
Fair lærerløn

Et godt stykke over 250.000. Så mange gange blev Frie Skolers Lærerforenings lønkampagne vist på en Facebook brugers væg i løbet af de først 14 dage i marts. En god del af gangene fordi vi har iværksat en annoncekampagne, men også fordi masser af brugere har kommenteret, delt og liked de opslag, der på forskellig vis gør opmærksom på, at lønnen på de frie skoler halter efter folkeskolen.   

Nogle kritiserer kampagnen, andre er glade for den, og den massive opmærksomhed og debat er præcis, hvad FSL’s hovedbestyrelse havde håbet på, fortæller FSL-formand Uffe Rostrup.

»Kampagnen har vist, hvad vi allerede vidste, at mange forældre og bestyrelsesmedlemmer på frie skoler ikke var klar over problemstillingen. Det vil vi ændre på, og kampagnen virker«, siger han.

Få et overblik på lønkortet
Kampagnen på Facebook henviser til hjemmesiden fairlærerløn.dk, hvor du blandt andet kan tage en løn-quiz og prøve en lønberegner, der viser, hvor meget du går glip af i løn og pension på en gennemsnitlig grundskole og efterskole.

På kampagnehjemmesiden kan du også se et kort over de skoler, der betaler en fair lærerløn. Det er skolernes tillidsrepræsentanter, der har angivet, om lønnen allerede i dag er fair, eller om den er godt på vej til at blive det. Hvis din løn svarer lønnen på de lokale folkeskoler, og din skole ikke er på kortet, kan du henvende dig til din tillidsrepræsentant.

Fra søndag den 13. marts har du desuden kunnet se lønkampagnen på gader og stræder, da busser i hele landet begyndte at køre rundt med kampagnens budskaber på siden.

deltag i debatten