Lejrskoler og rejser rammes, hvis konflikten bliver en realitet

Overenskomstforhandlingerne gør det svært at planlægge rejser og lejrskoler

D 21. marts 2018

af Af Mikkel Hvid og Katrine Thornberg
OK18

Det er stadig usikkert, om der kommer en konflikt, og – hvis den kommer – hvornår. Og det giver stor usikkerhed for de skoler, som i øjeblikket planlægger lejrskoler eller andre former for rejser.

Generelt må man sige, at der ikke er noget galt i at rejse nu. Men hvis konflikten kommer, er det skolens ansvar at sørge for, at medarbejdere, som er omfattet af konflikten, er hjemme, så de kan deltage i konflikten fra dens første dag. 

Skolen har haft over en måned til at indstille sig på konflikten, så det er skolelederens ansvar, at det er muligt for de lærere, der er omfattet af konflikten, at vende hjem for at deltage i konflikten.

Hvis du er på tjenesterejse, skal du hurtigst muligt rejse hjem, når det kan konstateres, at konflikten er en realitet. 

I forbindelse med lejrskoler og rejser må der heller ikke udføres konfliktramt arbejde.
Skolerne må derfor ikke ændre i bemanding på tjenesterejser, hverken ved at få ikke-organiserede lærere, frivillige eller forældre til at tage af sted i stedet for de lærere, som kan blive en del af konflikten, eller ved at sende flere eller andre lærere end planlagt af sted.

Hvis du oplever, at din skole forsøger at afbøde konfliktens effekt på den ene eller anden vis, så er det vigtigt, at du kontakter sekretariatet på fsl@fsl.dk eller 8746 9110.

 

Har du flere spørgsmål til konflikten, så kan du finde svar her.

deltag i debatten