Hovedbestyrelsen orienteres om forlig og forhandlinger

Mens parterne fortsætter forhandlingerne på statens område, forbereder hovedbestyrelsen sig på det, der kan være på vej.

D 27. april 2018

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

Frie Skolers Lærerforenings hovedbestyrelse blev i dag – fredag – indkaldt til ekstraordinært møde i København. Det fortæller foreningens formand, Uffe Rostrup:

»Vi har valgt at samle hovedbestyrelsen for at orientere om det forlig, der er indgået i kommunerne, og for at drøfte og vurdere de tråde, forliget trækker til vores eget område«.

Aftalen på det kommunale område har ikke umiddelbar og direkte betydning for lærerne på de frie skoler. Deres overenskomst ligger som en del af de statslige forhandlinger.

Men den aftale, der er indgået i kommunerne og dermed for folkeskolerne, kan smitte af på og præge forhandlingerne om en eventuel aftale på statens område, påpeger eksperter og iagttagere.

Forhandlingerne på statens område fortsætter fredag, og Uffe Rostrup forsikrer, at han stadig håber på en omfattende aftale for alle grupper på statens område:

»Det er det, vi hele tiden har gået efter: en løsning for alle. En løsning, som giver os en lønudvikling, der matcher de privatansattes, en reel sikring af spisepausen og en fornuftig aftale om vores arbejdstid. Det er vores tre fokuspunkter, og det er dem, vi hele tiden har styret efter«, siger Uffe Rostrup.

deltag i debatten