Hent gratis bog om co-teaching

FSL-medlemmer kan nu downloade bogen ’Co-teaching’ gratis som både e- og lydbog.

D 23. september 2019

af Jesper Fjeldsted, Journalist
Kompetenceudvikling

Bogen ’Co-teaching’ er den 14. i serien 'Pædagogisk rækkevidde', hvor nogle af landets førende pædagogiske forskere formidler ny viden i en form, som lærere kan bruge i deres daglige praksis. Bogens forfatter, Janne Hedegaard Hansen, er centerchef på Nationalt Videnscenter om udsatte børn og unge. 

Bogen er på 66 sider, og netop det korte format er en af grundene til, at kollegerne Lene Ackermann og kollegaen Rie Gade Pedersen anbefaler bogen. De to kolleger er klasselærere for 44 elever i en 8. klasse på Th. Langs Skole i Silkeborg, men laver ikke egentlig co-teaching. Alligevel har de fået meget ud af at læse bogen om emnet, og de anbefaler bogen til både lærere og skoleledere.

"Jeg har stiftet bekendtskab med begrebet co-teaching før på efteruddannelse, men problemet med tykke fagbøger er, at man ikke har tid til at få dem læst ordentligt. Og hvis man gør, er de ofte svære at koble til undervisningen. Bogen her er let forståelig uden at blive banal. Det er rart med en praksisnær bog, som er let at læse og fyldt med eksempler. Det tror jeg, at alle lærere sætter pris", siger Rie Gade Pedersen.

Lene Ackermann siger:

"Vi har fået nogle redskaber, som kan komme alle elever til gode. Det kan f.eks. være ved at den ene stiller de ”dumme” spørgsmål, som nogle elever måske sidder med og ikke får stillet, men som alle kan have gavn af at få svar på".

De to lærere fremhæver desuden, at bogen har gjort dem mere opmærksomme på, hvordan de kan bruge skolens specialpædagogiske ressourcer til at planlægge og evaluere den almene undervisning.

 

Hent bogen gratis

Bogen ’Co-teaching’ er den 14. i serien ’Pædagogisk rækkevidde’, der udgives på Aarhus Universitetsforlag i samarbejde med Frie Skolers Lærerforening og Danmarks Lærerforening. 

Som medlem af Frie Skolers Lærerforening kan du hente ’Co-teaching’ som gratis lyd- og e-bog på fsl.dk/fordele. Det samme gælder de 13 andre bøger i serien ’Pædagogisk rækkevidde’.

Log på Mit FSL og hent alle bøger i serien 

deltag i debatten