Har du smilet til en lærer i dag?

Et blogindlæg af næstformanden for Frie Skolers Lærerforening Monica Lendal Jørgensen.

D 5. oktober 2021

af Monica Lendal Jørgensen, Formand for Frie Skolers Lærerforening
Debat
Corona
Monicas mening

Det er lærerens dag, og ikke mindst i år er der rigtig god grund til at påskønne lærernes arbejde. Skoleåret er godt i gang, og heldigvis er det startet næsten som et helt almindeligt skoleår.

Det trængte vi også til efter to år med helt uforudsigelige og fra uge til uge skiftende vilkår for skolerne og de lærere, som var helt afgørende for at få det hele til at hænge sammen.

Nogle dage og uger var der halve klasser til stede i skolen, og andre var skolen lukket helt ned. Nogle dage skulle lærerne både undervise digitalt og i klasselokalet, og i nogle perioder kunne man slet ikke undervise i sit fag, fordi der ikke var adgang til faglokaler eller fodboldbaner.

Skolen har været udfordret i en grad, som ikke er set før, og lærerne tog ansvar og løftede opgaven. Efterskoler sendte lærere rundt på hjemmebesøg med lækkerier fra skolens køkken, der blev arrangeret både fysiske og virtuelle traveture for grupper af elever og der blev lavet mad og sunget morgensang på afstand.

Nu er alle heldigvis tilbage på skolerne, men de sidste efterdønninger fra corona er ikke overstået. I år har skolestarten været præget af, at eleverne ikke er vant til at være sammen med mange klassekammerater, og faktisk skal eleverne i de yngste klasser til at lære, hvad det vil sige at gå i skole og være en del af et klassefællesskab, for det har de ikke for alvor prøvet endnu. På alle skoler skal man både tage hensyn til de børn og voksne, som er nervøse for, om smitten vender tilbage, og til dem, der bare er klar til at møde og kramme alle i samme omfang som tidligere.

Det vigtigste er dog, at alle nu er tilbage på skolerne – og i dag er det lærerens dag – husk at smile, hvis du møder en på din vej!

deltag i debatten