FSL vil uddanne faglige fyrtårne

Initiativet FSL-Skolen skal uddanne 16 lærere på de frie skoler til at kvalificere debatten om og i den frie skolesektor

D 15. november 2017

af Jesper Fjeldsted, Journalist
FSL-skolen

Medlemmer af Frie Skolers Lærerforening fik i forbindelse med foreningens repræsentantskabsmøde et nyt medlemstilbud. FSL-Skolen er et uddannelsesforløb, som skal ruste engagerede lærere til at prøve kræfter med det faglige arbejde, forklarer næstformand, Monica Lendal Jørgensen.

»Vi håber, at vi på den måde kan styrke foreningen, fremme medlemsdemokratiet og kvalificere debatten om og på de frie skoler«, siger hun.

Uddannelsens første hold sætter sig på skolebænken i efteråret 2018, og de kan så se frem til 12-15 spændende uddannelsesdage, som er spredt ud over godt 15 måneder.

Ikke kun for meningsdannere                  
Der bliver plads til 16 deltagere på uddannelsens første årgang, og de afslutter uddannelsen i forbindelse med repræsentantskabsmødet i november 2019.

FSL-Skolen er inspireret af andre organisationers skoler for kritikere og meningsdannere, fortæller Monica Lendal Jørgensen, men FSL-Skolen sigter bredere:

»Vi fokuserer ikke kun på meninger og retorik, men medtager også andre emner, der er vigtige for fagligt og organisatorisk arbejde«, siger hun.

Ud over kommunikative færdigheder giver uddannelsen deltagerne viden om en række områder, som er vigtige for fagligt aktive: om fagbevægelsen og den danske model, om Frie Skolers Lærerforening, de frie skoler og deres historie, om organisering og sociale bevægelser.

 

Sådan kommer du med på FSL-Skolen

  • Sender en motiveret ansøgning inklusiv relevant CV til fsl-skolen@fsl.dk senest den 26. februar 2018.
  • Der er ingen formkrav til ansøgningen, men vi forestiller os, at omfanget er 1 - 2 A4-sider.
  • Du er velkommen til også at bruge billeder, lyd mm.
  • Det endelige hold bestående af op til 16 deltagere sammensættes blandt andet under hensyntagen til kredstilhør, skoleform, skolestørrelse og deltagerprofil.

Læs mere om FSL-Skolen

deltag i debatten