Forskere søger coronadagbøger fra de frie skoler

Et forskningsprojekt fra Københavns og Syddansk Universitet vil samle erfaringer fra lærer, elever, ledere og forældre under coronakrisen. Din skole kan komme med.

D 5. maj 2020

af Jesper Fjeldsted, Journalist
Corona

Hvordan ser hverdagen ud på din skole under coronakrisen? Netop det søger et hold forskere fra Københavns og Syddansk Universitet førstehåndsoplevelser af til projektet ’Coronadagbøger’.

Forskerne vil, sammen med lærerprofession.dk, lave en systematisk erfaringsopsamling fra en historisk periode i dansk skolehistorie. En periode hvor lærere, ledere, elever og forældre på rekordtid har måttet omlægge undervisning og i det hele taget måden at tænke og drive skole på.

Til projektet søger forskerne kontaktpersoner på blandt frie grundskoler og efterskoler, som vil hjælpe med at indsamle dagbøger fra skolens elever, lærere, forældre og ledere inden for en periode i løbet af maj 2020. Hvis din skole deltager, får I adgang til det samlede materiale og dermed mulighed for at sammenligne med jeres egne erfaringer.

Dagbøgerne kan være på skrift, men forskerne modtager også meget gerne beskrivelser fra hverdagen som film- eller lydklip.

Meld dig som kontaktperson

  • Skriv en mail til dagbog2020@gmail.com med dit navn samt skolens navn og adresse
  • Du får herefter en mail med flere oplysninger
  • Før I går i gang, får du som kontaktperson en instruktion, som sikrer, at opgaven bliver overkommelig
  • Der er en særskilt instruktion til lærere, der skal sætte eleverne i gang deres egne coronadagbøger

deltag i debatten