Foreningen til de frie skoler: Drop nu de julearrangementer

Flere lærere er bekymrede over, at skoler gennemfører store julearrangementer. Der strider mod retningslinjer, mener Frie Skolers Lærerforening, som opfordrer medlemmer til at henvende sig.

D 16. december 2020

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
Corona

Frie Skolers Lærerforening og Uffe Rostrup har i denne uge sendt en indtrængende appel til de frie skoler og ikke mindst efterskolerne: Drop nu de planlagte julearrangementer, julegudstjenester mv. Budskabet er delt med skoleforeningerne, politikere og andre interessenter på det frie skoleområde.

Baggrunden er, at sekretariatet i øjeblikket får mange henvendelser fra medlemmer, som er bekymret for smitterisikoen, fordi skolerne vælger at gennemføre store jule- og farvelarrangementer – nogle skoler inviterer endda familier med til arrangementerne.

Og det nytter ikke noget, skriver Uffe Rostrup. Det strider mod ministeriets anbefalinger. Og det er at spille hasard med lærernes arbejdsmiljø og sundhed.

Sådan gør du, hvis du er bekymret
Hvis din skole gennemfører julearrangementer eller tilsvarende, som du mener strider mod anbefalingerne og almindelige sund smitte-fornuft, vil vi bede dig kontakte Frie Skolers Lærerforening på fsl@fsl.dk.

Alle henvendelser behandles anonymt, men hvis vi skal gå videre med det, skal vi vide, hvilken skole du arbejder på, og hvilket arrangement der er tale om. Du må meget gerne vedlægge et billede eller en kopi af arrangementsbeskrivelsen eller indbydelsen. Så vil vi forsøge at tage hånd om problemstillingen. Men igen: Vi behandler din henvendelse fortroligt.

Du kan også klage anonymt over arbejdsmiljø til Arbejdstilsynet via dette link

deltag i debatten