Fejl i 22 procent af lønsedlerne

Pensionsberegningerne volder skolerne store problemer

D 27. januar 2016

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
Fair lærerløn

To dage inde i løntjekket har konsulenterne i Frie Skolers Lærerforening (FSL) tygget sig igennem i alt 100 lønsedler, og dermed træder nogle klare mønstre frem.

Der er fejl i 22 procent af de lønsedler, som konsulenterne modtager. Det tal er marginalt lavere end sidste års. Dengang lå fejlprocenten på 25.

Gennemgangen viser også, at efterskolernes lønkontorer sjusker mere end grundskolernes. Der er fejl i 33 procent af efterskolernes lønsedler. Men man skal være forsigtig med det tal. Efterskolerne er nemlig underrepræsenteret i materialet. Deres andel af de indsendte lønsedler svarer ikke helt til deres andel af FSL-medlemmerne.

Når antallet af gennemregnede lønsedler vokser hen over de næste par dage, vil det vise sig, om de mange efterskolefejl udtrykker en statistisk tilfældighed eller en virkelig tendens. Hvis det er en tendens, er den ny. Sidste år var efterskolerne duksene i løntjekket; der var markant færre fejl i deres lønsedler end i grundskolernes.

Friskolerne er også underrepræsenteret i materialet, mens interessen for løntjekket er rigtig stor på real- og privatskolerne. Og med god grund: Der er fejl i hver femte lønseddel fra real- og privatskolerne.

Det er stadig pensionsberegningerne, som skolerne oftest kløjes i, men også trin 4-tillægget volder bogholderne problemer.

deltag i debatten