Farvel til en stor kæmper

Mindeord for tidligere formand for Efterskoleforeningen Troels Borring

D 24. april 2019

Efterskoleforeningens tidligere formand Troels Borring er død, og selv om han længe har været syg, så er nyheden om hans alt for tidlige død alligevel et chok og helt uforståeligt. 

For få uger siden trådte han officielt af som formand for Efterskoleforeningen, og selv om han tydeligvis var syg, var han i fuld vigør, som han altid var det, når talen faldt på efterskolerne, 10.-klasse eller i det hele taget samfundsforhold.  

Troels var et følelsesmenneske, som havde hjertet på rette sted og orden i sit værdimæssige kompas. Et ordentligt menneske. 

Han var også et menneske med sine meningers mod. Jeg husker ham i storform under lærerlockouten i 2013, hvor han på Efterskoleforeningens årsmøde nærmest råbte, at det var noget pjat, at lærerne ikke kunne få lov at være på skolerne og passe deres job. 

For, som han sagde: Hvis Uffe og jeg sætter os i samme rum, så skal vi nok løse det her problem på en eftermiddag.  

Sådan husker jeg Troels – ivrig, engageret, pragmatisk men også stædig, ihærdig og en fremragende samarbejdspartner samt en glimrende taler. 

Troels var et stort menneske, og hans utrættelige kamp for efterskolerne vil for evigt stå tydeligt for mig. 

Det er ubegribeligt i dag, at han ikke er her mere.

Jeg savner allerede Troels, og det er uvirkeligt ikke igen at skulle mærke hans ildhu og virkelyst – noget som har påvirket alle, der kendte Troels. Ære være Troels' minde.

deltag i debatten