Fagbevægelsen holdt ord og følger musketereden

De aflyste møder om overenskomstforhandlingerne viser opbakning til lærernes krav

D 20. december 2017

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
OK18

Vi venter, indtil der kommer gang i seriøse forhandlinger om lærernes arbejdstidsaftale. Med det argument aflyste en række fagforeninger med FOA’s Dennis Kristensen i spidsen de indledende møder om overenskomster på en række offentlige områder.

Det blev af nogle udlagt, som om forhandlingerne var brudt sammen, men det er helt forkert, siger formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup:

»De kan jo ikke bryde sammen, før de er kommet i gang«, siger han.

Det var de indledende møder, fagforeningerne udskød, og udsættelsen viser blot, at de står ved den musketered, de indgik, om ikke at forhandle, før der har været seriøse forhandlinger om lærernes arbejdstidsaftale, siger Uffe Rostrup.

Og han ser de andre fagforbunds beslutning som en meget stærk og flot gestus fra fagbevægelsen:

»Det er en fantastisk opbakning, de andre fagforbund viser os her. Og det tjener dem til ære, at de holder ord og støtter vores krav om at få aftalte forhold omkring vores arbejdstid«.

Ifølge Uffe Rostrup er det helt ubegrundet at tale om sammenbrud, konflikt og den slags:

»Konfliktrygter og –rummel er en del af de fleste overenskomstforhandlinger. Det er en del af spillet. Men konflikterne bliver sjældent til noget. Normalt finder parterne en løsning. Vi går konstruktivt ind i de kommende forhandlinger, og vi går efter en forhandlet løsning – det er vores mål«, siger Uffe Rostrup.

deltag i debatten