Efterskolerne får også lov til at udskyde opstart

Efterskoler kan nu udskyde fysisk fremmøde efter juleferien til den 10. januar. Formand for Frie Skolers Lærerforening er glad for, at foreningens ønske er blevet hørt.

D 17. december 2020

af Julie Løndahl Grove, Journalist
Corona

De nye retningslinjer, som statsministeriet meldte ud i går – den 16. december – lukker alle skoler fra den 21. december. Det gælder også efterskolerne.

For de skoler, som havde planlagt at gå på juleferie, gør de nye restriktioner ikke den store forskel. De skoler, som havde planlagt undervisning i den kommende uge – uge 52 – skal gennemføre nødundervisning online.

I samme omgang har efterskolerne også fået mulighed for at udskyde opstarten af den fysiske undervisning og elevernes fysiske fremmøde efter juleferien til den 10. januar. En mulighed grundskolerne har haft siden sidste stramning af restriktionerne.

Det er en ændring, som glæder formand Uffe Rostrup, da foreningen har kæmpet for at give efterskolerne samme mulighed, som grundskolerne.

»Efterskoleelever har en alder, hvor det er svært at holde afstand og overholde reglerne, når man er hjemme og fejrer nytår med kammeraterne. Så at invitere dem alle sammen tilbage på skolerne fra den 3. januar virkede helt unødvendigt risikabelt. Så jeg er meget tilfreds med, at vores indvendinger er blevet hørt«, siger Uffe Rostrup.

deltag i debatten