Din løn falder med 0,09 og ikke 0,25 procent fra 1. februar

Danmarks Statistik har opdaget en fejl, som gør, at lønnen falder knap så meget fra 1. februar, som det tidligere blev oplyst.

D 23. februar 2021

af Rasmus Agertoft Iversen, Konsulent
Løn

Da 2021 stadig var spæd og foråret urimeligt langt væk, fik du at vide, at din løn ville falde med 0,25 procent fra den 1. februar. Det var lige godt pokkers, tænkte du måske, men det skulle altså ske som følge af en negativ udmøntning på reguleringsordningen. Godt så.

Den tro levede vi således alle i, indtil Danmarks Statistik opdagede en fejl i de data, de bygger deres beregninger på. En fejl, der betyder, at faldet i din løn kun bliver på 0,09 procent - hvilket for en gennemsnitslærer svarer til cirka 30 kroner om måneden.

Hvis du er forudlønnet, og skolen har nået at sætte dig for meget ned, skal skolen regulere det ved næste løn. Er du bagudlønnet, skulle det gerne køre fra næste lønudbetaling med den korrekte regulering.

Det kan være en god ide at tjekke din lønseddel, så du er sikker på, at det lidt rodede forløb ikke har resulteret i fejludbetalinger i din løn. Og når du nu er ved det, kan du jo lige huske dine kolleger på at gøre det samme.

 

deltag i debatten