Det første vælgermøde sætter skolen til debat

Der blev krydset klinger om alt fra folkeskolereformen, de frie skolers økonomi, skolens skema, inklusion og pædagogik, da folketingskandidater fra en række partier i går stillede op til vælgermøde om skolen og lærerne.

D 23. maj 2019

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

Der blev krydset klinger om alt fra folkeskolereformen, de frie skolers økonomi, skolens skema, inklusion og pædagogik, da folketingskandidater fra en række partier i går stillede op til vælgermøde om skolen og lærerne. 

Mødet, som fandt sted på Efterskolen Lindenborg i Roskilde, var arrangeret af Frie Skolers Lærerforening i et forsøg på at sætte grundskolen til politisk debat og aftvinge politikerne løfter og holdninger. Og det stillede kandidaterne fra Alternativet, Enhedslisten, Radikale Venstre, Venstre, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti gerne op til.

Folketingskandidaterne leverede en god og seriøs politisk debat, som både tydeliggjorde de politiske forskelle, men også viste nye og overraskende alliancer. For eksempel mellem De Radikales Camilla Kampmann og Dansk Folkepartis Brian Mørch, der var enige på et afgørende punkt: Det største problem er, at skolen er så dårlige til at bryde den sociale arv.

 

Find et vælgermøde nær dig

 Alle møderne starter kl. 17.00 og slutter kl. 19.00.


Folkeskolereformen ændrede det pædagogisk paradigme. Tidligere arbejdede vi reformpædagogisk, hvor eleverne var et subjekt i sin egen ret. Med folkeskolereformen bliver eleverne et objekt for nogle andres overordnede mål.

Mogens Stig Møller, SF


Pædagogerne kræver minimumsnormeringer i børnehaverne. Måske skulle vi indføre en maksimumsafstand for folkeskoler, så kommunerne ikke kan lukke så mange skoler i landsbyerne. Men det vil kræve ekstra ressourcer til folkeskolen

Marianne Toftgaard, kredsformand i Rudersdalkredsen i Danmarks Lærerforening.


Pengene er i systemet. Det siger jeg som erhvervsmand. De er der. Men vi skal vende systemet på hovedet, så der bliver brugt flere ressourcer på at undervise eleverne og færre på at styre regneark

Lars-Christian Brask, Venstre


Det er en dårlig ide, når frie skoler opstår, på grund af folkeskolerne lukker. Men det er godt, når frie skoler opstår på en ide eller en pædagogik

Camilla Kampmann, Radikale Venstre

deltag i debatten