Der mangler stadig en afklaring om det frie skoleområde

Aftalen om ferie på statens område besvarer ikke alle Frie Skolers Lærerforenings udfordringer

D 27. marts 2020

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
Corona

Hold hesten. Og vent med at indgå lokale aftaler om den kommende nedlukningsperiode. Sådan lyder rådet fra foreningens formand, Uffe Rostrup, og forhandlingschef Jette Morsing. Der mangler nemlig stadig en afgørende brik, inden I kan lægge puslespillet.

Det er igen Lov 409, som giver problemer. De centrale parter drøfter i øjeblikket de særlige problemer, som lærerne på Lov 409-skolerne har med arbejdstid, ferie og frihed i nedlukningsperioden. Det er uklart, hvordan lærerne helt præcis står.

Foreningen er i tæt kontakt med de centrale parter, der forhandler på vores side af bordet. Så snart de når til en afklaring, melder vi ud, hvad det konkret betyder, og hvilke rammer og muligheder det giver for lokale aftaler.  

Samtidig er foreningen i kontakt med skoleforeningerne om at komme med en fælles anbefaling på henholdsvis efterskole- og grundskoleområdet. Det er vigtigt, at der indgås balancerede aftaler på skolerne – lokalaftaler, som både respekterer skolernes behov for at undervise, og lærernes behov for, at arbejdsbyrden ikke vokser dem over hovedet. 

Hvis I planlægger noget allerede nu, risikerer I at blive bundet af aftaler, som senere viser sig uhensigtsmæssige. Så vent.

deltag i debatten