Demonstrationer i hele Danmark støtter op om de offentligt ansatte

Landet over demonstreres der for at vise opbakning til de offentligt ansatte ved de nuværende overenskomstforhandlinger

D 11. april 2018

OK18

I går, den 10. april, var flere hundrede mennesker samlet i Danmarks største byer for at bakke op om de offentligt ansatte. Demonstrationen i Aarhus foregik på Rådhuspladsen, hvor de forskellige faggrupper stod skulder ved skulder, klædt i deres egne farver men med et fælles budskab: en løsning for alle.

En af de deltagende var Lone Morgenstjerne, der er lærer på Børnenes Friskole og medlem af Frie Skolers Lærerforening. Hun oplevede demonstrationen som noget helt særligt.

»Jeg var der med min søn, og vi var begge rørte og fulde af energi, da vi gik derfra«, siger Lone Morgenstjerne.
Den gode energi, som hun og sønnen tog med fra demonstrationen, kom ifølge Lone Morgenstjerne fra både fællessang og taler, der bekræftede, at det nytter at stå sammen på tværs af faggrupper.

»Det giver en følelse af, at det nok skal gå, fordi mængde og sammenhold betyder noget. Og hvis det ikke gør det, så kan vi ligeså godt give op, og det skal vi ikke«, siger hun.

Overenskomstforhandlingerne er fortsat i gang, og forhandlerne arbejder for at undgå en konflikt. Lone Morgenstjernes er ikke i tvivl om, hvad hun allerhelst vil have ud af overenskomst forhandlingerne.
»Jeg ønsker mig allermest, at vi får en aftale. Så længe vi får det, så har vi et udgangspunkt, vi kan arbejde videre med«, siger Lone Morgenstjerne.

I aften demonstrerer aalborgenserne for også at vise deres opbakning.
Du kan finde andre aktiviteter i dit lokalområde her: https://enloesningforalle.dk/se-aktiviteter-i-dit-lokalomraade/

Lone Morgenstjerne, som deltog ved demonstrationen i Aarhus i går. 

Der var mange faggrupper samlet ved gårsdagens demonstration blandt andet medlemmer fra Frie Skolers Lærerforening. 

Bagerst fra venstre: Ditte Kjærulf Bækgaard Kjellerup og Anette Agersø Badsberg fra Skt. Knuds Skole, Poul Christian Lund Andersen fra Laursens Realskole, Merete Kruppa Lilhauge fra Frijsenborg Efterskole. 
Forrest fra venstre: Conni Hansen fra Laursens Realskole, Bente Sørensen fra Jakobskolen.

deltag i debatten