Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse demonstrerede ved Rynkeby Friskole

Formanden for Lærernes Centralorganisation, Anders Bondo Christensen, hilste fra formanden for CFU, Flemming Vinther

D 26. oktober 2017

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

En stor del af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse deltog i demonstrationen imod Rynkeby Friskole, hvis bestyrelse netop nu tvinger lærernes løn 33.000 kr. ned. Hovedstyrelsen holdt møde i Nyborg og besluttede sig for at lægge vejen forbi og støtte lærerne på Rynkeby Friskole.

Og Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo Christensen, der også er formand for Lærernes Centralorganisation (LC), tog ordet, og i en tale lovede han lærerne på Rynkeby Friskole LC’s fulde opbakning.

Han så Rynkebysagen som et eksempel på en ny tendens i det offentlige, hvor arbejdsgiverne finansierer den offentlige velfærd med de ansattes løn.

Anders Bondo Christensen fortalte i sin tale, at han netop havde talt i telefon med CFU-formand Flemming Vinther, der forhandler de statsligt ansattes overenskomst med Finansministeriet og innovationsminister Sophie Løhde (V). Anders Bondo Christensen nævnte i telefonen, at han skulle til demonstration ved en friskole, som havde nedsat lærernes løn med 33.000 kr. Flemming Vinther troede ikke sine egne ører. 33.000 kr. for lærerne til sammen? Nej, 33.000 kr. per lærer, svarede Anders Bondo Christensen den chokerede CFU-formand.

Anders Bondo Christensen hilste demonstranterne og lærerne på Rynkeby Friskole fra Flemming Vinther og forsikrede dem, at LC støtter dem. 

deltag i debatten