BørneTelefonen modtog Frie Skolers Lærerforenings Børnekulturpris

BørneTelefonen, som hører under Børns Vilkår, fik på Frie Skolers Lærerforenings repræsentantskabsmøde uddelt foreningens Børnekulturpris samt 50.000 kroner i støtte til at hjælpe børn og unge.

D 6. november 2023

Årets Børnekulturpris gik til Børnetelefonen, som Børns Vilkår står bag. Til at modtage prisen på Frie Skolers Lærerforenings repræsentantskabsmøde var to frivillige fra Børnetelefonen mødt op – Malene og Amalie.

»Bare fordi børnene ikke taler om de svære ting, betyder det ikke, at det ikke fylder for dem. Der er mange børn, som ikke har familier, hvor de kan komme og tale om det, der trykker. Og så er det næstbedste jer: lærerne. Og vi sender ofte børnene videre til jer, så det er vigtigt for os, at vi ved, at I er klar til at gribe dem«, sagde Amalie ved prisoverrækkelsen.

Sammen med prisen fulgte 50.000 kroner, som går til BørneTelefonens vigtige arbejde, hvor frivillige sidder klar hver dag, døgnet rundt, til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.

De frivillige arbejder i forvejen med børn og unge – eller er i gang med en uddannelse, der handler om børn og unge. Og de får en særlig uddannelse hos BørneTelefonen, som klær dem på til at lytte og stille de gode spørgsmål.

deltag i debatten