Børnehaveklasseledere griller formanden

Uffe Rostrup blev blæst omkuld, da han deltog i børnehaveklasseledernes årskursus.

D 16. marts 2020

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef
Børnehaveklasseleder

Formand Uffe Rostrup havde forberedt 13 slides til børnehaveklasseledernes årskursus den 5.-6. marts på Hornstrup Kursuscenter. Han nåede kun til det første. For så snart han gik i gang med sit oplæg, kastede en del af børnehaveklasselederne sig over ham. De var stærkt utilfredse med, at han ikke sikrede dem lærerløn ved overenskomstforhandlingerne i 2018.

Kritikerne argumenterede med, at børnehaveklasselederne i dag arbejder med læringsmål, holder forældresamtaler, indgår i teams og så videre. Og når de arbejder som lærerne, bør de også have løn som lærerne, lød argumentet.

Efter mødet var Uffe Rostrup både paf og lidt chokeret: »Jeg har aldrig oplevet noget lignende«, sagde han. Men formanden forstår dem godt:

»I dag laver børnehaveklasselederne lærerarbejde, så det er helt fair, at de kræver lærerløn. Jeg forstår også godt, at de er utilfredse med,
at vi ikke sikrede deres lønkrav ved overenskomstforhandlingerne, da vi havde chancen i 2018«.

Om kort tid går de decentrale lønforhandlinger i gang på skolerne, og Uffe Rostrup opfordrer tillidsrepræsentanterne til at medtænke børnehaveklasselederne krav, når de sætter sig ned og forhandler med lederen. 

»FSL-klubben kan stille krav om, at børnehaveklasselederne får et tillæg, som bringer dem på niveau med lærerne. Det synes jeg, ville være helt fair. Og jeg synes også her, at flertallet skal tænke på mindretallet«, siger Uffe Rostrup.

Han lover, at han personligt vil kæmpe for en central løsning på problemet ved de næste forhandlinger. 

Mødet fik stor ros
Mødet med Uffe Rostrup var ikke det eneste på børnehaveklasseledernes program, fortæller børnehaveklasseledernes formand, Bente Sørensen.
Årskurset bød også på to foredrag – et om verdensmål i børnehøjde og et om leg og bevægelse i de mindste klasser. Og alt i alt var det et supergodt møde, mener Bente Sørensen:

»Der var stor ros, både til Hornstrup Kursuscenter, til programmets forskellige elementer og den sociale del af kurset«, siger hun. 

Børnehaveklasseledernes årsmøde blev afviklet som en del af kurset. På mødet blev den siddende bestyrelse genvalgt. Du kan se mere
på fsl.dk.