Blokade bærer frugt

En fælles sympatiblokade af sprogskolen A2B viste sig at være den rigtige løsning. Parterne er efter længere tids forhandlinger nået til enighed om ny overenskomst

D 7. juli 2017

af Mikkel Hvid, Kommunikationschef

Efter lang tids blokade af sprogcenterfirmaet A2B, er det nu endelig lykkedes Uddannelsesforbundet og Lærernes centralorganisation (LC) at opnå en overenskomst. Det betyder, at ansatte hos A2B fremover har deres egen overenskomst.

Sagen med A2B har stået på længe,  og da Uddannelsesforbundet/ LC ikke kunne få en overenskomst for centrets lærere, endte det med en fælles sympatiblokade fra alle LC-organisationerne. Det betød, at alle LC-medlemmer fik forbud mod at søge job hos sprogcenterfirmaet. Det gjaldt også FSL’s medlemmer.

Men nu hvor knuden er løst ved forhandlingsbordet, er blokaden igen ophævet, og det glæder FSL-formand Uffe Rostrup:

»Det er en rigtig god sag. Den viser, at det giver resultater, når fagforeninger står sammen og lægger tryk på,« siger Uffe Rostrup.

Det gode resultat lod vente på sig. Alligevel ser FSL-formanden meget positivt på udfaldet, da der er et par lektier at lære her:

»Jeg håber og tror, at virksomheder, som specialiserer sig i undervisning i Danmark, forstår budskabet og sørger for ordnede arbejdsforhold for lærerne.  Denne sag viser nemlig med al tydelighed, at vi ikke accepterer urimelige overenskomster«, siger Uffe Rostrup.

deltag i debatten