Bliv klogere

Et blogindlæg af formanden for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup

D 21. maj 2019

Debat
Uffes uforbeholdne

Kender du det med at falde over en politisk udtalelse eller vedtagelse, som du er helt uenig i, og hvor du mener, at nu må politikerne da have tabt sutten? Så kender du måske også den nagende tanke om, at de der levebrødspolitikere på Christiansborg kun tænker på sig selv – og i hvert fald ikke på dig og mig.

Måske er du i din irritation over politikerne ind i mellem også i overvejelse om, at vi da ville være meget bedre hjulpet, hvis vi overlod beslutningerne til dem, der ved noget – forskerne, fagpersonerne eller embedsværket i ministerierne, som jo har lange uddannelser bag sig.

Jeg ved, at når jeg tænker sådan, så falder jeg også hurtigt ned igen. Jeg tænker, at det faktisk er godt, at jeg en gang i mellem har mulighed for at stemme på den person eller det parti, som jeg ønsker skal repræsentere mig i Folketinget.

Jeg er næppe enig i alt, hvad sådan et parti eller en sådan person foretager sig, men lad os se det i øjnene: det er jeg heller ikke med kollegerne på min arbejdsplads eller derhjemme sammen med konen. Og fordi en eller anden forsker har undersøgt et eller andet, så fratager det mig ikke min ret til at mene noget andet – og det er det, som politik handler om. Retten til at være uenige sammen – som Danmarks Radio også prædiker for os i disse uger.

Politik på alle niveauer kræver forhandlinger, kompromiser og klare holdninger. Og den 5. juni skal du og jeg så placere magten hos dem, som vi mener, vil være bedst til at lede landet i de kommende år.

Vi synes i foreningen, at det er vigtigt, at der også bliver talt om skolen i denne valgkamp, og derfor har vi arrangeret otte valgmøder rundt omkring i landet. Det første er i morgen den 22. maj lige udenfor Roskilde.

Så i stedet for at mukke over, hvad der sker eller ikke sker på din skole eller i skolepolitikken, så kom og tal med de politikere, som stiller op i lige netop dit område. Hør, hvorfor de mener, de fortjener din stemme. Fortæl dem hvad der skal til for, at de kan få din stemme. Og ikke mindst kom og hør, hvorfor politikere er i politik, lær dem bedre at kende og tag stilling til, hvor du skal sætte dit kryds den 5. juni, når vi skal til Folketingsvalg.

Det her er en gylden mulighed for at blive klogere, for det værste man kan gøre, er at stemme på en kandidat eller et parti, som man ikke ved, hvad står for.

Du må komme alene, men endnu federe er det, hvis du tager kolleger, familie og venner med. Skolen betyder meget for rigtigt mange. Og det vil da også være fedt, hvis vi bliver så mange til møderne, at vi skal bære flere stole indJ

Jeg håber, at vi ses til et af de fire møder, som jeg deltager i, men ellers er jeg sikker på, at du møder foreningens næstformand Monica, som kommer til de andre fire.

Find vælgermøderne på Facebook

Du kan følge debatten fra 17.00-19.00 på alle møderne. Der er kaffe og kage fra 16.30. 

deltag i debatten