Grafisk facilitering: Lær at tegne din undervisning med syv elementer

En hands-on workshop i tegneteknikken, som alle kan mestre. Du lærer at understøtte din undervisning med simple grafiske elementer.   

 

Vidste du, at du kan tegne alt med syv elementer? (En prik, en streg, en firkant, en trekant, en cirkel, en spiral og en bølge.) På dette minikursus lærer du teknikken på 2,5 time, uanset hvor lidt du har tegnet før.

Grafisk facilitering er en effektiv teknik, hvor du bruger enkle og hurtige tegninger til at understøtte og visualisere dine budskaber i undervisningen.

Med de grafiske elementer imødekommer du flere forskellige læringsstile og intelligenser, og du vil opleve, at teknikkerne kan skabe større engagement omkring din undervisning.

Du kan desuden bruge grafisk facilitering på for eksempel teammøder, hvor du lynhurtigt kan illustrere blandt andet modeller og tidsforløb til gavn for hele teamet.

Tilmeld dig herunder:

Kursets forløb:             

  • Kort intro: Hvorfor giver grafisk facilitering mening?
  • Opvarmning: De syv elementer
  • Øvelse: Ikoner - symboler
  • Øvelse: Rammer og bokse - bogstaver og tal
  • Øvelse: Mennesker, stemninger og udtryk
  • Øvelse: Farver og skabeloner
  • Masterpiece: Visualisering til din næste undervisning

Om underviseren

Hanne Houbak har arbejdet med uddannelse og læringsprocesser i mere end 20 år. Hun er preferred training partner i 4MAT-metoden, som blandt andet bruges til at identificere elevernes læringsstile. Hun har arbejdet sammen med læringseksperter fra hele verden.

Jeg er måske ikke den i Danmark, som tegner smukkest, men jeg har 100 procent styr på læringsprocessen, og ved hvordan jeg bedst lærer andre at tegne

Hanne Houbak

Om kurset

Minikurserne er et gratis tilbud forbeholdt medlemmer af Frie Skolers Lærerforening. Er du ikke medlem, kan du melde dig ind online.

Forplejning

Sandwich, kaffe, te og vand

Se alle aktuelle minikurser